Перестраховик Swiss Re прокоментував заяву про банкрутство блокчейн-консорціуму B3i


Перестраховик Swiss Re прокоментував заяву про банкрутство блокчейн-консорціуму B3i У Swiss Re заявили, що хоча концептуально Ініціатива індустрії страхування блокчейнів (B3i) залишається цікавою можливістю, хоча вона не буде прибутковою та потребує перегляду стратегії.

Було оголошено, що B3i подала заяву про банкрутство після того, як не змогла залучити новий капітал під час останніх раундів фінансування. Платформа, створена в 2016 році завдяки співпраці страховиків і перестраховиків, була розроблена для вивчення потенціалу використання блокчейн-технологій у галузі перестрахування. Swiss Re і Allianz першими використали технологію B3i для укладення контракту ексцедента збитків на DLT ще в квітні.

«Я вважаю, що це була дуже якісна робота, але врешті-решт ми не побачили обсягів і попиту, які б виправдали продовження інвестицій у цю платформу», — сказав Джон Дейсі, фінансовий директор групи.

«Концептуально я думаю, що це залишається дуже цікавою можливістю для галузі. На даний момент, з цією платформою, здавалося, що вона не буде прибутковою», – додав Beinsure він.

«Вам потрібно, щоб усі страхові компанії спочатку створювали смарт-контракти. І тоді, на основі цього, ви, звичайно, можете скласти цифровий договір перестрахування, яким можна буде торгувати згодом. І тоді ви отримуєте повну ефективність від кінця до кінця, і коли надходять претензії, ви автоматично передаєте їх, наприклад, перестраховику».

Але страхові компанії мають величезну кількість різних систем даних, і ви просто не досягнете необхідної ефективності, якщо просто почнете з цього. Це лише частина ланцюжка створення вартості.

Буде цікаво подивитися, що станеться в майбутньому з такою платформою, і чи зможе хтось розблокувати потенційну ефективність, яку, за словами B3i, можна досягти завдяки впровадженню технології блокчейну в секторі перестрахування.

Подібна технологія, швидше за все, вимагатиме, щоб її охопили всі в галузі, а не лише деякі великі страховики, перестраховики та брокери.  | Фориншурер