Іншуртех Lemonade завершив придбання технологічного неостраховика Metromile


Іншуртех Lemonade завершив придбання технологічного неостраховика MetromileІншуртех Lemonade завершив придбання неостраховкиа Metromile. Згідно з умовами угоди, акціонери Metromile отримали 7,3 мільйона акцій Lemonade, а Lemonade отримала бізнес із понад 155 мільйонами доларів готівкою, понад 110 мільйонів доларів премій, страховика, ліцензованого в 49 штатах.

Компанія заявила, що більшість співробітників Metromile перейдуть на посади в Lemonade, а генеральний директор Metromile Ден Престон займе посаду старшого віце-президента зі стратегічних ініціатив, пише видання Beinsure.

Мобільний застосунок і бренд Metromile залишаться на ринку, доки всі клієнти не зможуть перейти до Lemonade. Звичайні акції Metromile також припинили торгівлю на NASDAQ.

"Ми запустили Lemonade Car кілька місяців тому і вважаємо, що це найприємніший продукт на ринку. Ми також вважаємо, що автострахування є складною справою для новачків і в невигідному становищі через брак даних, тому ми придбали Metromile", каже Шай Вінінгер, співгенеральний директор і співзасновник Lemonade.

На одному етапі оцінка Metromile перевищувала 2 мільярди доларів на основі повністю розбавленої кількості акцій одразу після лістингу на біржі на початку лютого 2021 року. Lemonade погодився придбати страхову компанію за вартість акцій приблизно 500 доларів, що сигналізує про значне зниження вартості Metromile, а це означає великі втрати для інвесторів. Згідно з умовами угоди з Lemonade, акціонери Metromile отримають прості акції Lemonade у співвідношенні 19:1.

Протягом 10 років складні датчики Metromile відстежували мільярди миль водіння, а їхній штучний інтелект порівнював ці дані з сотнями тисяч тверджень, щоб точно оцінити кожне натискання гальма та поворот керма. Додавання цих моделей до платформи Lemonade Car зробить новий вдосконалений продукт по страхуванню автомобіля.

Придбання Metromile компанією Lemonade було схвалено акціонерами п'ять місяців тому на позачергових зборах. Тоді Metromile заявив, що пропозицію про злиття було підтримано принаймні 95,9% голосів, поданих на зборах, що становить приблизно 63,6% акцій Metromile, випущених і розміщених, станом на 28 грудня 2021 року.

Початкове оголошення про угоду було зроблено в листопаді минулого року, коли Lemonade і Metromile уклали остаточну угоду. Наприкінці листопада 2020 року стало відомо, що Metromile має стати публічним через угоду про злиття з INSU Acquisition Corp. II, спеціальною компанією з придбання (SPAC), з оцінкою капіталу в 1,3 мільярда доларів.  | Фориншурер