Zurich Insurance спостерігає різке зростання страхового шахрайства


Zurich Insurance спостерігає різке зростання страхового шахрайстваСтрахова компанія Zurich попередила про «різке збільшення» кількості випадків страхового шахрайства, які вона отримує, повторюючи заклики про те, що криза вартості життя може призвести до того, що споживачі спробують обманути свого страховика.

Минулого року кількість шахрайських позовів до страховика зросла на 20%. Страховий гігант використовує нові технології для боротьби з шахрайством, інвестуючи в нове програмне забезпечення NetReveal, яке використовує складні алгоритми та аналітику даних для виявлення шахраїв, які намагаються приховати свою справжню особу.

Компанія планує запустити перевірку на шахрайство «в режимі реального часу» в той момент, пише Beinsure, коли працівник, що займається обробкою претензій, вводить "справу" до системи страховика, яка допоможе пришвидшити обробку та оплату претензій для своїх клієнтів.

На жаль, набагато більше людей стикаються з труднощами в житті, які сприяють збільшенню кількості шахрайських позовів. З початку року спостерігається значне зростання позовів про фіктивне майно, оскільки домогосподарства та підприємства зазнають зростаючого фінансового тиску.

Останні попередження надійшли лише через два місяці після того, як конкурент Aviva попередив про зростання страхового шахрайства. Споживачі в усьому світі зазнали фінансового удару через стрімку інфляцію, високі ціни на енергоносії, зростання цін на газ і ослаблення глобального ланцюжка поставок, що частково стало результатом військового вторгнення Росії в Україну.

Хоча перебільшення або фальсифікація претензій може здатися ризиком, який варто використати, наслідки можуть бути серйозними: шахраям загрожуватиме кримінальне переслідування та, можливо, навіть тюремне ув’язнення.

Хоча шахрайство зростає, страховики як ніколи підготовлені до його виявлення. Нова технологія допомагає нам ефективніше боротися з шахрайством і ускладнює шахраям уникати виявлення, незалежно від того, чи є вони окремими опортуністами чи організованими злочинними угрупованнями.  | Фориншурер