Сергій Савчук очолив Департамент методології регулювання діяльності фінустанов НБУ


Сергій Савчук очолив Департамент методології регулювання діяльності фінустанов НБУЗа результатами відкритого конкурсного відбору на посаду директора Департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ Національного банку України з 26 липня 2022 року призначений Сергій Савчук.

До сфери відповідальності новопризначеного директора належатиме, зокрема:

  • розроблення пропозицій до законодавчих актів України у сфері державного регулювання ринків небанківських фінансових послуг;
  • підготовка нормативно-правових та розпорядчих актів НБУ у сфері державного регулювання ринків небанківських фінансових послуг відповідно до законодавства України.

Департамент методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ належить до вертикалі підпорядкування "Монетарна стабільність", куратором якого є заступник Голови Національного банку України Сергій Ніколайчук.

"Уже два роки поспіль ми наполегливо працюємо над удосконаленням регулювання ринку небанківських фінансових послуг, робимо цей ринок здоровішим та стійкішим. Це було б неможливо без високопрофесійної та відповідальної команди, яка самовіддано реалізує це завдання. Сьогодні я щиро радий вітати Сергія Савчука, який очолить Департамент методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ та продовжить втілювати наше бачення щодо формування ефективного та прозорого регуляторного поля шляхом розроблення законодавчих пропозицій та нормативно-правових актів НБУ", – прокоментував Сергій Ніколайчук.
Довідково

Сергій Савчук – фаховий юрист фінансового сектору, має більш ніж 15-річний досвід роботи у фінансовій сфері, зокрема 8 років працював на керівних посадах.

Сергій Савчук приєднався до команди Національного банку в червні 2016 року. За цей час він пройшов шлях від начальника відділу моніторингу структур власності банків Департаменту реєстраційних питань та ліцензування до заступника директора Департаменту ліцензування, в червні 2020 року призначений заступником директора департаменту – начальником управління загальної методології регулювання ринків небанківських фінансових послуг Департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ. Тривалий час виконував обов’язки директора цього департаменту.

До роботи в Національному банку працював керівником програм із правових питань та практик АТ "Райффайзен Банк Аваль", розпочав кар’єру як юрист адвокатського об’єднання "Василь Кісіль і Партнери".

Сергій Савчук закінчив Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка: диплом бакалавра за напрямом підготовки "Міжнародні відносини" (кваліфікація: фахівець з міжнародного права) та диплом магістра з відзнакою за спеціальністю "Міжнародне право" (кваліфікація: юрист-міжнародник, перекладач з англійської мови). Має науковий ступінь кандидата юридичних наук.  | Фориншурер