Кількість та сума угод з пенсійного страхування у Великобританії у 2022 році зростуть на 25%


У 2022 році Великобританія отримає близько 35 мільярдів фунтів стерлінгів в угодах про купівлю та викуп портфелів пенсійного страхування, що на 25% більше, ніж у 2021 році в 27,7 мільярда фунтів стерлінгів.

Опитування компанії страхових компаній, які пропонують бай-іни пенсійної схеми, показало, що очікуваний обсяг ринку бай-іну та викупу становитиме від 10 до 12 мільярдів фунтів стерлінгів у першій половині 2022 року.

Проте провідні консультанти з питань пенсійного забезпечення та фінансових послуг очікували, що обсяги будуть близькі до 25 мільярдів фунтів стерлінгів у другій половині 2022 року.

«Зростання активності на ринку бай-іну протягом 2022 року виглядає подібним до 2021 року з відносно скромним рівнем активності в першій половині року та потім дуже насичена друга половина року», - коментує Джеймс Муллінз, керівник відділу передачі ризиків компанії Hymans Robertson. - «Страховики стають дуже зайнятими, отримуючи значну кількість запитів на котирування бай-іну протягом літа, що означатиме, що друга половина 2022 року стане другим найбільш завантаженим шестимісячним періодом на ринку бай-іну. Це також означало б, що 2022 рік стане другим найбільш завантаженим роком в історії щодо бай-інів і викупів».

Швидке зростання попиту на пенсійні схеми для страхування їхніх ризиків разом із покращенням рівня фінансування пенсійних схем, привабливими цінами страховиків і новими альтернативними варіантами передачі ризику означає, що ми очікуємо рекордного року для бай-інів. Це, ймовірно, перевищить 44 мільярди фунтів стерлінгів.  | Фориншурер