PWC провела дослідження трансформації андерайтингу та інвестицій страховиків у технології


PWC провела дослідження щодо трансформації андерайтингу та інвестицій у технологіїСтраховики Лондонського ринку історично конкурували на основі досвіду, а не технологій. Вважалося, що шлях до успіху полягає в найнятті найкращих андеррайтерів у потрібній кількості.

Згідно зі звітом PWC Transforming the London Insurance Market, системи та інструменти були другорядними. Інші проблеми заважали змінам: вважалося, що важко обґрунтувати інвестиції; існував певний рівень самозаспокоєння щодо довгострокової прибутковості; і класові тактичні рішення були визнані задовільними. У поєднанні з більшою частиною ринкової інфраструктури, яка забезпечується централізовано, страховики відчувають труднощі.

Тепер ми бачимо, як ландшафт змінюється: жорсткий ринок є одним із каталізаторів, поряд із загальним уявленням про те, що інші роблять інвестиції, і що сучасні модульні інструменти впроваджувати швидше, легше та менш ризиковано.

Наступне покоління андеррайтерів також більш відкрите до нових інструментів і нових способів роботи. Вперше за десятиліття ми бачимо значні інвестиції в технологію, яка використовується в андеррайтингу, від пошуку до діяльності після зв’язування.

PWC запитав у вищого керівництва страхових компаній Лондонського ринку їхню думку про стимули, можливості та ризики цих інвестицій у технології.

Опитування виявило деякі унікальні ідеї щодо успішної трансформації та отримання найкращої рентабельності інвестицій.

Страховики намагаються вирішувати широкий спектр проблем одночасно: краще озброїти андеррайтерів необхідними інструментами та знаннями; зниження витрат і збільшення продуктивності; покращити контроль і краще обслуговувати клієнтів і брокерів.

Страховики мають проблеми з витратами, колективно та індивідуально. Не дивно, що опитування вважає вирішення цього головним фактором.

Побудувати бізнес-кейс навколо скорочення витрат часто здається легким, але довгостроковий успіх вимагає ретельного управління та відстеження отримання вигод і етапів впровадження.

6 ключових дій програми впровадження технологій для страховиків

  • Підтвердьте, що ваша бізнес-стратегія сприяє технологічній трансформації. Щоб підтвердити свої плани на майбутнє, вам потрібно чітко спрогнозувати, як зміниться ваш бізнес. Наприклад, робити припущення щодо цифровоъ дистрибуції та необхідності інтеграції API з брокерами та іншими посередниками.
  • Поставте чіткі та реалістичні цілі, узгоджені з бізнес-обґрунтуванням для вашої трансформації. Будьте чіткі щодо того, чого ви намагаєтеся досягти, і що визначає успіх. Цілі повинні бути закладені в повсякденну програмну діяльність, інакше розвиток може легко піти в неправильному напрямку.
  • Встановіть кінцевий технологічний дизайн для вашого бізнесу. Це може бути гнучким, але вам потрібне зображення того, які програми підтримуватимуть яку бізнес-діяльність. Не працюйте у зворотному напрямку (тобто придбате технологію, а потім вирішувати, що з нею робити неправильно). Почніть із бізнес-вимог, а потім вирішіть, як технологія найкраще їх задовольнить.
  • Поєднайте інвестиції в технології з будь-якою програмою культурних змін і гібридними робочими зусиллями. Багато таких програм виявляються невдалими, тому що користувачі не використовують нові інструменти так, як вони передбачали.
  • Найбільші переваги досягаються завдяки поєднанню нових технологій із покращеними та стандартизованими бізнес-процесами. Деякі аспекти спеціального андеррайтингу назавжди залишаться специфічними для класу, але багато видів діяльності виконуються по-різному в кожному класі через історичну практику, а не реальні потреби бізнесу. Узгодження активності між класами створює хвильовий ефект підвищення ефективності протягом усього процесу цитування до постзв’язування.
  • Прийняття Загальних стандартів даних, починаючи з Загального запису даних (CDR), є життєво важливим для трансформації ринку в цілому. Візьміть участь у створенні нових способів роботи: у певному сенсі ми всі разом, залежні від прийняття та підходу один одного.

Важливо чітко визначити цілі програми та те, як вони пов’язані з окремими інвестиціями. Надто часто надання вигоди відокремлюється від інвестицій у технології. Технологічні зміни не повинні ставати самоціллю.

Інвестиції в технології також повинні супроводжуватися відчутними змінами в робочих практиках і цільових операційних моделях. Легко зробити припущення щодо переваг, які можуть принести нові інструменти, але без правильних процесів і впровадження переваги змін часто не матеріалізуються.

Страховики витрачають занадто мало часу на андеррайтинг. Вирішення цього питання не тільки підвищує продуктивність, але й допомагає компаніям залучати й утримувати таланти. Ті, хто має сучасний інструментарій і ефективні процеси, мають більше залучених андеррайтерів і краще утримання.

Опитування визначило дві пріоритетні та пов’язані сфери інвестування: робочі місця андерайтингу та інструменти управління портфелем.  | Фориншурер