Як природні катастрофи впливають на тарифи, збитки та потенціал глобального страхового сектора?


Як природні катастрофи впливають на тарифи, збитки та потенціал глобального страхового сектора?Природні катастрофи впливають на тарифи, збитки та потенціал глобального страхового сектора; це зробило 1 квартал 2022 року набагато більш насиченим і непередбачуваним, вважає Howden Broking.

«У минулому перший квартал інколи вважався спокійним кварталом, але цього року він став найбільш збитковим для страховиків та перестраховиків».

Куміляція ризиків природних катастроф відбувається поряд з війною в Україні, пандемією Covid-19 та природними катаклізмами, такими як урагани, які спричиняють кризу відповідальності, подібну до тієї, що сталася на початку та середина 2000-х.

Згідно зі звітом, більшість страховиків зазнає збитків, які перевищують середні, бо нестабільність у першому кварталі створює додатковий тиск для досягнення маржі до кінця року, навіть до сезону ураганів.

Вони були зумовлені не тільки ризиками, зазначеними вище, а й частотою втрат в сегменті автострахування, соціальною інфляцією та більш високою базовою інфляцією, що виникла внаслідок пандемії.

Війна в Україні спричиняє суттєві зміни макроекономічної картини, що посилює високу інфляцію та відсоткові ставки, які вже існували минулого року.

Збитки від війни виглядають відносно керованими. Якщо порівняти їх із попередніми великими втратами, такими як Covid-19, ураган Іда та ураган Юрій, наразі вони виглядають нижчими.

«Історія стосується не лише збитків у відсотках від капіталу. Йдеться також про підвищену премію за ризик, що випливає із загальної ситуації. Подивіться на збільшення розриву в морських, енергетичних та авіаційних розривах між беззбитковими та постраждалими лініями бізнесу. У всіх трьох випадках страхове покриття програм, які постраждали, зросло набагато швидше за останній рік. Знову ж таки, це не через помітні втрати капіталу чи андеррайтингу на глобальному рівні. Це пов’язано зі зміною припущень щодо ризику та ризику».

Це відбувається через оновлення договорів перестрахування, останнє 1 червня у Флориді, яке є результатом змін у припущеннях щодо зростання ризику.

«Це перший раз з 2014 року, коли у нас не було "іменного" шторму в Атлантиці до початку сезону ураганів. Але кілька страховиків намагаються отримати страхове прикриття. У нас є Флорида SB-2D, яка має на меті забезпечити додаткові 2 мільярди доларів місткості, нижче точки приєднання Флоридського фонду катастрофи від урагану на 8,5 мільярдів доларів для втрат від урагану».

«Ми маємо збитки від андеррайтингу, викликані рядом факторів об’єднання… Це, звичайно, створює дислокований ринок, де ми бачимо, що ціни на перестрахування під час поновлення першого червня зазнають труднощів у пошуку потужностей, що призводить до постійного зростання цін у всьому світі».  | Фориншурер