Страховики з'ясували, хто має більше шансів зняти житло в оренду та кому віддають перевагу


Страховики зБільшість власників орендованих квартир хочуть здавати житло в оренду громадянам своєї країни без тварин, перевагу віддають сім'ям, з'ясували страховики під час репрезентативного опитування.

Орендодавці вважають за краще здавати нерухомість громадянам своєї країни: 44% опитаних назвали це головною умовою, яку вони висувають до орендарів. . Під час опитування респонденти могли дати множинну відповідь.

Другою за поширеністю вимогою була відсутність свійських тварин – майже 30% висловилися проти утримання вихованців у їхній квартирі. Таку кількість рантьє назвали депозит обов'язковою умовою для здачі житла.

Важливу роль для багатьох має сімейний стан орендаря: майже третина опитаних віддадуть перевагу здавати квартиру сім'ям. Причому для 13% таких рантьє важливо, щоб квартиранти були одружені, але без дітей. Якщо мова заходить про орендарів-одинаків, то перевагу віддадуть дівчатам - самотню дівчину як квартиронаймача хочуть бачити в 6 разів частіше, ніж самотнього чоловіка.

Більше третини орендарів розповіли, що знайшли квартиру самостійно та уклали договір оренди. Другим за популярністю каналом пошуку стали знайомі – через них житло знайшли ще 30% опитаних (вони винаймають квартири як за договором, так і без нього у пропорції 50 на 50). Кожен п'ятий орендар (21%) знайшов квартиру через ріелтора, кожен сьомий (14%) – зняв самостійно без оформлення договору.

Такі фільтри, як походження, стать та сімейний стан дають орендодавцю хибне відчуття, що він контролює ситуацію. Про те, що така дискримінація є неприпустимою у пристойному суспільстві, при цьому взагалі забувають, кажуть страховики.

Вважається, що дівчата акуратніші, сім'ї не з'їдуть за місяць, а громадян своєї країни простіше притягти до відповідальності. Але не варто покладатися на стереотипи – ніщо з перерахованого не гарантує дбайливого ставлення до вашої власності. А тим більше, до власності ваших сусідів – якщо з вини орендарів їм завдадуть збитки, наприклад, через затоплення чи пожежу, — вважають страховики.

Захист їхнього майна і, відповідно, вашого спокою - що у вас не виникне неприємних грошових позовів при здачі квартири в оренду - може гарантувати тільки ваша страховка. Якщо, звісно, ​​ви застрахуєте відповідальність перед сусідами.  | Фориншурер