Страховики констатують зростання частоти кібератак в світі на 12%. Звіт Hiscox


Глобальні тарифи на кіберстрахуванняЗгідно зі звітом Hiscox Cyber Readiness Report, 20% компаній у восьми країнах заявили, що кібератака зробила їх неплатоспроможними, що на 24% більше, ніж у звіті минулого року.

Було опитано понад 5000 компаній у США, Великобританії, Ірландії, Бельгії, Франції, Німеччині, Іспанії та Нідерландах.

У звіті підкреслюється, що частота кібератак зросла на 12% у порівнянні з минулим роком, при цьому 48% компаній сказали, що вони зазнали кібератак протягом останніх 12 місяців, порівняно з 43% минулого року. У той же час понад 87% компаній в опитуванні оцінили кібератаку як загрозу №1 для свого бізнесу.

Крім того, звіт демонструє, що кіберзлочинці використовують швидкість і складні засоби для виявлення вразливостей у мережах бізнесу, що призводить до збільшення середньої вартості атак на 29% на компанію до трохи менше 17 тис доларів.

Звіт також показав, що третій рік поспіль у Великобританії найменша частка компаній, які піддалися атаці, — 42%, але середня вартість атак подвоїлася до 28 тис. доларів. Однак американські фірми, які повідомляють про кібератаки, різко підскочили за останній рік (+7%), а кількість атак вартістю 25 тис. доларів або більше також зросла з 34% до 40%.

62% респондентів погоджуються, що їхній бізнес був більш уразливим до атаки через те, що співробітники працюють вдома. Цей показник зріс до 69% у компаніях, у яких працює понад 250 осіб. Крім того, у звіті зазначено, що COVID-19 також змусив компанії використовувати "хмарні" технології, що призвело до значного стрибка атак через хмарні сервери.

Між тим, середні витрати на кібербезпеку на компанію також зросли на 60% за минулий рік до 5,3 мільйона доларів; зростання на 250% з 2019 року.

Власники бізнесу витрачатимуть роки на розвиток та інвестування в свій бізнес, але одна кібератака може перетворити те, що вони побудували, до фінансової руїни. Загроза неплатоспроможності для багатьох є цілком реальною, враховуючи зростання вартості атаки – середня вартість атаки різко зросла майже на третину до трохи менше 17 тис. доларів, а для деяких із найбільш постраждалих підприємств витрати перевищили 5 мільйонів доларів.

Віддалена робота не зникає і вплинула на кількість кібератак, оскільки кіберзлочинці отримують доступ через хмарні сервери, тому дуже важливо, щоб підприємства вжили необхідних заходів, щоб захистити себе від складності та швидкості кібератак. Зокрема, успіх, який кіберзлочинці продовжують використовувати у системі злому фішингові електронні листи, означає, що одним із найефективніших засобів захисту, які може мати бізнес, є продовження підвищення обізнаності персоналу про кібер-ризики.  | Фориншурер