Економічний клімат та кібератаки – найбільші проблеми D&O страхування


Економічний клімат та кібератаки найбільші проблеми D&O страхуванняЕкономічний клімат і кібератаки залишаються в центрі уваги респондентів останнього звіту щодо D&O-відповідальності директорів, проведене Willis Towers Watson.

У звіті, зібраному на основі відповідей респондентів із 40 країн, було виявлено, що п’ять основних ризиків для директорів – це кібератаки, втрата даних, кібер-вимагання, регуляторні ризики та кримінальне переслідування через порушення правил охорони здоров’я та безпеки чи охорони навколишнього середовища. Проте більшість стверджує, що економічний клімат і кібератаки є найбільш значущими ризиками.

Минулого року атаки переросли від зловмисників, які просто шифрували дані, до шифрування та ексфільтрації, також відомого як подвійне вимагання, а також до потрійного вимагання, коли зловмисники намагаються вилучити гроші від третіх сторін, пов’язаних із початковим порушенням. Це викликає занепокоєння і додає додатковий рівень тиску на директорів і посадових осіб, щоб вони запровадили адекватні засоби контролю кібербезпеки та ефективно та ефективно реагували на атаку.

З п’ятірки найбільших ризиків для директорів, кібер-вимагання було єдиним, що набуло популярності за останній рік, увійшовши в п’ятірку вперше. Кібератаки та втрата даних були перенесені з 2021 року, тоді як регуляторні ризики та судові переслідування, пов’язані з охороною здоров’я або екологічним законодавством, дещо зменшилися. Претензії щодо працевлаштування більше не включалися в список найбільших ризиків.

Опитування показало, що занепокоєння щодо економічного клімату було найнижчим у Британії – 63%, але зросло до 92% у Латинській Америці. Так само лише 53% респондентів у Великобританії були стурбовані кібератаками, порівняно з 79% у Північній Америці.

Кіберзлочинці стають дедалі активнішими через зростаючу тенденцію працювати з дому. Андеррайтери D&O все більше зосереджуються на необхідних кроках, які вжили директори та посадові особи, і продовжують вживати, щоб захистити цифрові активи своєї компанії.

Цікаво, що 48% респондентів в Азії сказали, що Brexit викликає занепокоєння, порівняно з 25% респондентів у Великобританії, 5% американських респондентів, 9% респондентів в Європі та 11% респондентів Латинської Америки.  | Фориншурер