Премії страховиків життя США в 2021 році зросли до $298 млрд. MetLife показала кращі результати інвестдоходу


Премії страховиків життя США в 2021 році зросли до $298 млрд. MetLife показала кращі результати інвестдоходуАмериканські компанії зі страхування життя та ануїтетів в 2021 році збільшили валові страхові премії на 35 мільярдів доларів до 297,5 мільярдів доларів.

Згідно зі звітом A.M. Best, це відновлення відбулося завдяки помірному зростанню, збільшенню чистого інвестиційного доходу та реалізованих прибутків.

У звіті також зазначено, що чистий прибуток страхової галузі зріс більш ніж утричі до 32,5 мільярдів доларів у 2021 році порівняно з попереднім роком, що було зумовлено збільшенням доходів на 13%.

Компанії продовжують працювати, незважаючи на зростання смертності від COVID-19, вважаючи її ключовим впливом на прибутки, а не на баланс, що свідчить про відсутність значних змін у резервах.

У той же час чистий інвестиційний дохід зріс приблизно на 11,9 мільярдів доларів до 85,7 мільярдів доларів, причому найбільший внесок зробив MetLife, чистий інвестиційний дохід зріс до 21,4 мільярда доларів з 17,1 мільярда доларів у 2020 році.

Іншим лідером за інвестдоходом була Athene, яка показала зростання до 7,2 мільярда доларів у 2021 році, що було обумовлено програмою перестрахування з Jackson National, високими показниками інвестицій та збільшенням фінансування Athene в Apollo.

Крім того, стійкий вплив середовища низьких процентних ставок продовжує впливати на маржинальність страховиків, але поточне зростання інвестованих активів сприяло зростанню премій та активів під управлінням, що підвищило інвестиційний дохід.

У звіті також зазначається, що з 17 публічних компаній 13 зазнали зниження капіталу, що склало загальне зниження на 5%. Повернення викупу акцій, а також помірне збільшення виплачених дивідендів сприяли зменшенню капіталу. 10 публічних компаній страхування життя зазнали зниження власного капіталу, що можна пояснити падінням накопиченого іншого сукупного доходу, зокрема збільшенням нереалізованих збитків.

A.M. Best заявив, що більшість компаній, які змогли скористатися перевагами середовища з низькими процентними ставками та випустити довгострокові борги, вже зробили це для фінансування зростання бізнесу або для майбутніх погашень.

Крім того, інвестори продовжують переходити на індексовані продукти з фіксованими ставками, щоб шукати захисту від зростання інфляції.

Традиційні змінні ануїтети також зазнали сильного зростання, що було підтримано сприятливими ринками акцій, тоді як блискучі індексовані ануїтети продовжували швидке зростання минулих років.  | Фориншурер