Tesla запускає страхову програму, яка використовує дані про поведінку водіння в реальному часі


Tesla запускає страхову програму, яка використовує дані про поведінку водіння в реальному часіПід час нещодавнього звіту Tesla про прибутки за перший квартал 2022 року головний виконавчий директор Ілон Маск разом із фінансовим директором Закарі Кіркхорном поділилися ключовими деталями про нову страхову пропозицію Tesla, яка використовує дані про поведінку водіння в реальному часі.

Нова програма страхування була запущена в середині квітня у Вірджинії, Колорадо та Орегоні.

Маск пояснив, що наявність зворотнього зв’язку в режимі реального часу щодо звичок водіння насправді призводить до того, що власники Tesla керують автомобілями безпечніше, оскільки вони можуть знати, чи впливають ці звички на їх страховий тариф чи ні.

Коли люди бачать зворотний зв'язок, вони можуть побачити оцінку в режимі реального часу, що дозволяє їм усвідомити, що якщо вони внесуть наступні зміни у свої звички водіння, вони платять менше за страховку.

Крім того, за допомогою даних у реальному часі вони намагаються зробити хорошу справу для своїх клієнтів, заощадити гроші людей та зробити дороги трохи безпечнішими.

Більшість нещасних випадків є незначними, але як зробити так, щоб вони траплялися рідше? І як зробити ремонт, пов’язаний з цією аварією, надзвичайно швидким? Наприклад, за бажанням, це буде ремонт за один день, що є різницею вдень і вночі в порівнянні з часом, коли доведеться чекати місяць, поки страхові виплати будуть врегульовані та з’ясовані, тому що Tesla також виконує ремонт при ДТП.

«Ми здійснюємо власне управління страховими претензіями. І ось, ми отримуємо повідомлення, що сталася аварія, працюємо над складанням кошторису. І ми можемо, за підтримки наших клієнтів, використовувати наші центри врегулювання для ремонту».

Tesla може виявляти сфери неефективності витрат і передавати їх своїм інженерним командам чи іншим місцям, а також командам з програмного забезпечення, і фактично покращувати продукт. «Це знижує вартість страхування, підвищує надійність продукту».

«Ми забезпечимо швидке врегулювання, на відміну відтрадиційного процесу суперечок зі страховою компанією чи страховим агентом, а потім з СТО. І це, в принципі, може бути кошмаром. Отже, ми намагаємося перетворити кошмар на сон зі страхуванням Tesla», - заявив Ілон Маск.

Команда зараз працює якомога швидше, щоб отримати доступ до 80% клієнтів, які мають доступ до страхового продукту Tesla до кінця цього року в США, а потім вони зосередять свою увагу на експансії продукту за межі США.

Тим часом Moody's нещодавно заявило, що через страховий бізнес Tesla, який пропонує автострахування, використовуються дані водіння в режимі реального часу для оцінки ризику нещасних випадків.

Крім того, у серпні 2020 року Tesla відкрила роботу страхового брокера в Шанхаї, що допомогло розширити сферу діяльності компанії для клієнтів в Азії.  | Фориншурер