Андеррайтери вантажів Lloyd's відмовляються від покриття російських та українських експортних ризиків


Згідно з повідомленнями Lloyd's List, андеррайтери вантажів планують скасувати страхове покриття російського експорту. Андеррайтери стурбовані репутаційними ризиками та потенційними труднощами у виплаті відшкодувань.

Таким чином, ринок швидко намагається уникнути будь-якого бізнесу, який можна розглядати як підтримку війни з будь-якої сторони. «Нашим першочерговим завданням є захист нашого бізнесу, тому більшість андеррайтерів скасували покриття для Росії, України та прилеглих регіонів», — сказав Lloyd's один з провідних андеррайтерів.

«Навіть якщо виникне страхова вимога, ми повинні переконатися, що ми не порушуємо жодних санкцій на етапі виплати. Це не лише питання санкцій, а й питання захисту. Це більше, ніж просто геополітичні санкції, такі як безпека екіпажу та моральний обов’язок діяти», — додали вони.

Наразі ряд великих страхових і перестрахових компаній вже прийняли рішення вивести свій бізнес з Росії після її вторгнення в Україну, в тому числі брокерські гіганти Marsh McLennan, Aon і WTW.

Fitch і A.M. Best також знизили рейтинги російських перестраховиків, перемістивши Росію до нижнього рівня ризику країни через підвищений геополітичний, економічний та фінансовий системний ризик у країні.  | Фориншурер