В ARX Life розповіли, як працює інвестиційне страхування та яких змін зазнав процес виплат в Україні


Для всіх клієнтів, хто має договір Інвестиційного страхування життя, ARX Life повідомила наступне.

Інвестиційний дохід за договорами страхування життя буде нараховуватись і надалі, відповідно до сплачених внесків і умов договору страхування.

Так, за договорами інвестиційного страхування життя за лютий місяць вже нарахований інвестиційний дохід.

Клієнти, які мають фізичну можливість перераховувати чергові платежі у валюті, можуть це робити й надалі, і тоді інвестиційний дохід буде нараховуватись з урахуванням цих платежів.

Якщо такої можливості немає – відповідно до пункту 8 Оферти для всіх клієнтів передбачений пільговий період в 60 днів по сплаті чергових платежів. Інвестиційний дохід в такому разі буде нараховуватись на підставі фактично сплачених чергових платежів. Але звертаємо увагу, що страхове покриття у пільговому періоді не діє.

З урахування поточно ситуації наша компанія змінює правила щодо виплати страхового відшкодування у випадку загибелі застрахованої особи.

Згідно умов договору вказано, що не відносяться до страхових випадки, якщо вони відбулися в результаті наслідків війни, а також перебування Застрахованої особи в зоні проведення бойових дій.

Незважаючи на такі виключення, ми прийняли рішення про виплату повної страхової суми вигодонабувачам у разі смерті застрахованої особи незважаючи на її причини.

Після закінчення пільгового періоду 60 днів у клієнтів, для кожного в свій період, але не раніше 24 квітня 2022 року, ми приймем додаткові рішення щодо договорів довгострокового страхування життя.  | Фориншурер