Світовий ТОП-10 VIP-страховок та вимоги знаменитостей до страховиків


Як відомо, застрахувати можна все що завгодно, якщо з цим “чим завгодно” може щось статися. Особливо якщо найбільше йдеться про знаменитостей. Взагалі-то, кожна зоряна страховка заснована на загальному правилі страхування від нещасних випадків і хвороб. Варіації починаються в той момент, коли персона називає частину тіла, яку бажає захистити як надзвичайно важливу. Іншими словами, визначається те, без чого і від чого зірка постраждає найбільше. У цій десятці rokf. ru. розповідає, що і на які суми страхують знаменитості.

Десяте місце. “Одного ранку я прокинулася від думки, що жахнула мене: раптом я завтра потраплю в автокатастрофу, занедужаю, почну товстіти чи зі мною трапиться ще щось жахливе? І я більше ніколи не зможу зніматися!” Це слова Шарон Стоун. Того ж дня, кинувши всі справи, вона поспішила переоформити страховку, оцінивши своє прославлене тіло в кілька мільйонів доларів.

Дев’яте місце. Мадонні, котра вирішила застрахувати свої груди, у страховці відмовили, оскільки компанії здалася завищеною передбачувана сума страхового поліса. Місіс Річі оцінила кожну грудь в шість мільйонів доларів. Страховики заявили, що готові розглянути цю пропозицію, але тільки якщо мовитеметься про голос.

Восьме місце: Легендарна Джина Лоллобріджіда була скромнішою: у 1981 році вона застрахувала свій незрівнянний бюст на 600 тисяч доларів. Ця страховка продовжується щороку. І щорічно ж експерт вимірює відстань між животом і краями грудей акторки. І коли вона різко зменшиться, іншими словами, груди відвиснуть, Лоллобріджіда одержить належну їй суму.

Сьоме місце. Про голос серед перших затурбувалася Марлен Дітріх. Вона застрахувала його на астрономічну на той час суму в мільйон доларів. І Дітріх тривалий час утримувала цей рекорд.

Шосте місце. Чоловіки довго були набагато скромнішими у своїх страховках. Знаменитий Фред Астер, якого здебільшого годували його ноги, оцінив їх усього в 75 тисяч доларів за кожну. Щоправда, потім від чоловічої стриманості не залишилося і сліду. Король ірландського танцю Майкл Флетлі уклав страховий договір, у якому його найшвидші ноги у світі (це офіційний титул, присвоєний Флетлі Книгою рекордів Гіннесса) стали і найдорожчими: 25 мільйонів доларів!

П’яте місце. Гітарист “Роллінг Стоунз” Кейт Річардс застрахував свої руки і пальці.

Четверте місце. Фотомоделі страхують останнім часом обличчя. Крісті Терлінгтон оцінила своє в мільйон доларів, Клаудіа Шиффер — у 5 мільйонів.

Третє місце. Цінується страхування голосових зв’язок. Рок-співаки Брюс Спрінгстін і Род Стюарт оцінили свої хриплуваті голоси в шість мільйонів доларів кожний.

Друге місце. Зрозуміло, всі ці суми тьмяніють, коли йдеться про Дженніфер Лопес. Вона застрахувала відому частину свого тіла на 300 мільйонів! Зараз це найдорожча попа у світі.

Перше місце. Стівен Спілберг застрахував своє життя на мільярд 200 мільйонів доларів. Представники кіностудії пояснюють гігантську суму страховки тим, що у випадку смерті Спілберга, котрий є основним співвласником DreamWorks, кінокомпанія матиме колосальні збитки, що значно перевищують суму страхового відшкодування. Щоправда, в Америці знайти страховиків, які погодилися б у випадку чого виплатити таку величезну суму, не вдалося. Спілберг зупинив свій вибір на одній з відомих британських страхових компаній. До речі, тільки “Парк Юрського періоду”, знятий за 63 мільйони доларів, приніс студії DreamWorks понад 900 мільйонів доларів.  | Газета "Хрещатик"