Markel включений до комітету кредиторів іншуртеху Vesttoo, якого звинувачують у шахрайстві


Markel включений до комітету кредиторів іншуртеху Vesttoo, якого звинувачують у шахрайствіMarkel Bermuda призначив свого члена комітету незабезпечених кредиторів згідно процедури банкрутства InsurTech Vesttoo у США.

Частину транзакцій MBL передала ризик страхування захисту застави на окремий рахунок, який, у свою чергу, мав надати MBL заставу перестрахування.

Акредитиви, один на 50 мільйонів доларів, а інший на 77,75 мільйонів доларів, були надані як гарантійна застава на випадок пред’явлення претензій і не були сплачені згідно з базовими полісами для цих транзакцій.

В обох листах заявником від імені White Rock є філіал Vesttoo, а бенефіціаром – Markel Bermuda, пише Beinsure Media.

Ізраїльська страхова компанія Vesttoo вже подала заяву на захист від банкрутства за розділом 11 у США, оскільки вона прагне захистити свої активи та агресивно подавати судові позови проти всіх сторін, відповідальних за сагу з шахрайським акредитивом (LOC).

Компанія, яка є частиною страховика та перестраховика Markel Group, приєдналася до списку кредиторів у процедурі банкрутства Vesttoo, розділ 11, і вимагає відшкодування після того, як два акредитиви (LOC) були визнані шахрайськими перестраховими операціями під заставу, які вона уклав з White Rock.

Markel заявив, що на цьому етапі він не очікує, що будь-які збитки, пов’язані з цими шахрайськими LOC, матимуть суттєвий вплив на його результати діяльності, фінансовий стан або ліквідність.

Vesttoo пояснює, що завдяки захисту від банкрутства його платформа та поточна структура капіталу залишаються стабільними та цілком стійкими. Незважаючи на ці розгляди, його рада директорів не планує ліквідувати компанію, але має намір вийти з неї як сильнішого партнера в наступні роки.

Іншуртех вважає, що це дозволить йому розробити свій бізнес-план під керівництвом ради директорів, одночасно забезпечуючи Vesttoo захист від кредиторів, зміцнюючи його бізнес і сприяючи його плану реструктуризації, зберігаючи звичайні бізнес-операції.  | Форіншурер