PERILS підвищує оцінку страхових збитків від шторму Ciarán до 2,04 млрд євро


PERILS підвищує оцінку страхових збитків від шторму Ciarán до 2,04 млрд євроПостачальник даних про страхування катастроф PERILS оприлюднив свою третю оцінку галузевих збитків від екстратропічного шторму «Кіаран» (Ciarán), збільшивши цифру до 2,04 мільярда євро.

Шторм, також відомий як «Емір», вразив Францію, Великобританію, Бельгію та Нідерланди 1-2 листопада 2023 року. На Францію припадає найбільша частка страхових збитків у розмірі 1,738 мільйона євро, за нею йдуть Великобританія, Бельгія та Нідерланди.

Нова оцінка порівнюється з цифрою в 1,94 мільярда євро, опублікованою в лютому 2024 року, і початковою оцінкою в 1,9 мільярда євро, опублікованою через шість тижнів після події. Ці оцінки охоплюють майнові збитки та базуються на даних про збитки, зібраних від постраждалих страховиків.

Детальна збірка збитків на рівні CRESTA, проведена в третьому звіті компанії про збитки від екстратропічного шторму Кіаран, становить особливий інтерес через рекордно високу швидкість вітру в деяких регіонах Франції та Ла-Маншу.

Цей тип даних у поєднанні з даними PERILS Industry Exposure дає нове розуміння вразливості різних напрямків бізнесу та є важливим компонентом будь-якої моделі катастрофічного ризику, оскільки він пов’язує фізичну інтенсивність подій із очікуваними страховими збитками.

PERILS заявив:, що хоча загальні збитки були значними — 2,043 мільйона євро, з європейської точки зору, страхові збитки Ciarán не були чимось незвичайним, оскільки втрати такого розміру можна очікувати раз на чотири роки. Лише для Франції це був більш рідкісний шторм, причому рівень втрат, спричинений Кіараном, очікувався або перевищувався раз на 12 років.

Згідно з графіком звітності PERILS, остаточна оцінка ринкових втрат від штрорму Ciarán буде опублікована в листопаді 2024 року, через рік після дати завершення події.  | Форіншурер / Beinsure