Кенійський агроіншуртех Pula залучив $20 млн під керівництвом BlueOrchard


Кенійський агроіншуртех Pula залучив $20 млн під керівництвом BlueOrchardКенійська іншуртех компанія Pula, яка спеціалізується на агрострахуванні, залучила 20 мільйонів доларів у раунді фінансування Серії B, який очолила BlueOrchard, щоб допомогти тисячам дрібних фермерів на ринках, що розвиваються, отримати доступ до страхування від повеней, посух та інших кліматичних подій.

У 2021 році стратап залучив 6 мільйонів доларів у раунді Серії A, а тепер закрив черговий раунд. Нове фінансування дозволить Pula масштабуватися та значно розширити охоплення протягом наступних п’яти років.

Заснована в 2015 році Роуз Гослінга і Томас Нджеру, Pula має на меті зменшити ризики для фермерів і допомогти захистити їх засоби до існування від екологічних проблем, які впливають на врожайність, таких як посухи, повені та нашестя шкідників. Поєднуючи страхування з іншими основними продуктами, такими як продаж насіння та видачу кредитів, Pula робить страхування доступнішим.

Pula розробляє та надає сільськогосподарське страхування та цифрові продукти, щоб допомогти дрібним фермерам протистояти кліматичним ризикам, покращити методи ведення сільського господарства та з часом збільшити свої доходи.

Раунд фінансування очолював BlueOrchard, глобальний інвестиційний менеджер і член Schroders Group, через свою дочірню компанію InsuResilience, тоді як збір коштів також надходив від IFC та Відділення приватного сектора Глобальної програми сільського господарства та продовольчої безпеки (GAFSP).

Те, що почалося дев’ять років тому як нетрадиційна ідея, яку багато хто вважав немасштабованою, зараз вирішує реальні потреби мільйонів дрібних фермерів у 22 країнах. З моменту заснування Pula співпрацює з більш ніж 70 страховими та 20 перестраховими компаніями, а також 100 дистриб’юторами по всьому світу, щоб надати страхові рішення.

Це також допомогло розвинути спроможність місцевих страхових і перестрахових гравців розуміти та гарантувати сільськогосподарське страхування для дрібних фермерів.

Робота стартапу поширюється за межі Кенії, впливаючи на життя країн Африки та Азії, допомагаючи стабілізувати доходи фермерів і сприяти сталим методам сільського господарства. Наразі основні ринки Pula охоплюють Кенію, Нігерію, Замбію, Малаві, Мозамбік, і вони розширюють свою присутність в Азії та Латинській Америці. Керування цими ринками здійснюється зі Швейцарії та координується з сервісного центру Кенії.

"Що відрізняє Pula від інших, так це їх інноваційна бізнес-модель, яка використовує штучний інтелект, механізми збору даних на землі, мобільні системи реєстрації, дистанційне зондування та інструменти наскрізної автоматизації", каже Річард Харді, директор з прямих інвестицій в Африку в BlueOrchard.

«Їхня цифрова платформа дозволила їм легко й ефективно виходити на нові території, зберігаючи при цьому низькі витрати на запуск. Команда має досвід у сфері страхування сільськогосподарської продукції та глибоко відповідає нашій стратегії», — сказав Річард Харді, директор з прямих інвестицій в Африку в BlueOrchard.

Pula використовує поєднання технологій і даних для надання страхових і цифрових продуктів, які допомагають фермерам ефективніше керувати ризиками. Компанія використовує супутникові технології, аналітику даних і агрономічне моделювання погодних умов для створення індивідуальних страхових рішень, доступних і доступних для дрібних фермерів.  | Форіншурер