ICEYE отримала $93 млн на розробку супутникових рішень для ліквідації стихійних лих


ICEYE отримала додаткові $93 млн на розробку супутникових рішень для ліквідації стихійних лихІншуртех ICEYE, який розробив супутникове рішення для ліквідації наслідків стихійних лих, розширив раунд фінансування на 93 мільйони доларів. Раунд очолив суверенний фонд добробуту Фінляндії Solidium Oy.

Серед інших інвесторів раунду - Move Capital Fund I, Blackwells Capital, Christo Georgiev та іінші снуючі інвестори. Раунд фінансування відбувся за успішним раундом серії D у лютому 2022 року. Загальний розмір залученого фінансування склав 438 мільйони доларів.

Фінансування спрямоване на прискорення планів ICEYE щодо розширення найбільшої в світі групи супутників пошуково-рятувальної техніки та розширення портфоліо інноваційних продуктів для даних і передплати.

Заснована в 2014 році зі штаб-квартирою в Еспоо (Фінляндія) ICEYE прагне надавати супутникові дані для сприяння прийняттю рішень у різних секторах, включаючи боротьбу зі стихійними лихами, страхування, фінанси, безпеку та морську логістику.

Сузір’я супутників SAR ICEYE дає їм змогу пропонувати зображення поверхні Землі за будь-яких погодних умов, вдень і вночі, долаючи обмеження, пов’язані з хмарами, що впливає на оптичні супутникові датчики.

Ця можливість має вирішальне значення для моніторингу стихійних лих, таких як повені та урагани, у режимі реального часу, таким чином надаючи необхідні дані для реагування на надзвичайні ситуації та надання гуманітарної допомоги.

Вливання нового фінансування матиме ключове значення для підтримки зростання ICEYE. Компанія планує скористатися потужним міжнародним імпульсом, завдяки зростаючому інтересу з боку урядів країн-союзників як до оборонних, так і до цивільних програм за допомогою космічних апаратів SAR нового покоління.

Крім того, ICEYE має намір швидко розширювати свої пропозиції даних SAR, щоб представити інноваційні продукти та розширити свої можливості збору даних. Ці досягнення дозволять швидко виявляти та контролювати зміни на поверхні Землі, незалежно від часу доби чи погодних умов.

Нова ініціатива включає значні інвестиції в продукти ICEYE Flood Insights і Wildfire Insights, а також розробку майбутніх інструментів аналізу на основі ризиків, призначених для урядів і комерційних організацій.

"Наша компанія досягла значних успіхів у супутникових технологіях, зробивши їх більш доступними та економічно ефективними, що знаменує помітний прогрес у комерційній космічній та супутниковій галузях", зазначив Рафал Моджевскі, генеральний директор і співзасновник ICEYE.

Завдяки зростаючому сузір’ю супутників ICEYE продовжує розширювати масштабованість операцій, підвищуючи часову роздільну здатність даних зображень.  | Форіншурер / Beinsure