Бразильський іншуртех Akad залучив $22,5 млн в рамках фінансування Серії А


Бразильський іншуртех Akad залучив $22,5 млн в рамках фінансування Серії АБразильський іншуртех-стартап Akad залучив 22,5 млн доларів в рамках інвестиційного раунду фінансування Серії А під керівництвом фондів Valor Capital Group і Across Capital. Actyus, Endeavor Catalyst та Endeavor Scale-Up Ventures також взяли участь у раунді.

Нещодавно стартап отримав дозвіл від Private Insurance Superintendence (SUSEP) на вихід у сектор особистого страхування, який активно розвивається в Бразилії та оцінюється у 60 мільярдів реалів (11,8 мільярдів доларів). Компанія прагне розширити асортимент продуктів і рішень для страхових брокерів та посередників, роблячи акцент на використанні технологій для підвищення якості своїх послуг.

Використовуючи технології штучного інтелекту та машинного навчання, Akad надає низку страхових продуктів та послуг для бізнесу (B2B), спрямованих на оптимізацію процесів та підвищення ефективності.

«Штучний інтелект починає набувати значного значення в різних секторах економіки, і ми вважаємо, що для страхової галузі він не стане винятком. Багато процесів на цьому ринку, як і раніше, здійснюються вручну за допомогою телефонних дзвінків і паперових форм, і ми бачимо величезні можливості для підвищення ефективності за рахунок автоматизації процесів», — кажев Пауло Пассоні, керівник відділу інвестицій у зростання Valor Capital Group.

Страховий ринок, де домінують досвідчені топ-менеджери та фахівці, обтяжені неефективністю, вже готовий до змін. Технологічна платформа Akad готова вирішувати ці проблеми та надавати нову цінність страховикам та клієнтам.

Заснована у 2021 році як спільне підприємство Grupo GP та Cyberlabs, Akad досягла значних віх за короткий період. До кінця 2023 року компанія повідомила про випуск понад 300 тис. нових полісів, отримавши валові премії на 180 мільйонів доларів. Очікується, що цей успішний раунд фінансування сприятиме зусиллям Akad з розширення та подальшому зміцненню її позицій на бразильському іншуртех-ринку.

За Akad стоїть технічна команда, необхідна для проведення інновацій на страховому ринку, яка позиціонує його як потенційну можливість підірвати сектор у найближчі роки, кажуть у Valor Capital Group.  | Форіншурер / Beinsure