Німецький іншуртех Element закрив раунд фінансування на 50 млн євро


Німецький іншуртех Element закрив раунд фінансування на 50 млн євроНімецький іншуртех стартап Element отримав 50 мільйонів євро фінансування від Versorgungswerk der Zahnärztekammer Berlin K.d.ö.R. і Alma Mundi.

Заснована в 2017 році, компанія представляє собою страховий хмарний сервіс та має довгострокову ліцензію Федерального фінансового наглядового органу Німеччини (BaFin) як прямий страховик з ризикового страхування. Element спеціалізується на наданні компаніям страхових продуктів та дозволяє їм продавати їх під власним брендом.

«Результати за 2023 рік показали, що наша стратегія приносить плоди. Ми збільшили темпи зростання бізнесу на 150% у порівнянні з минулим роком до 50 мільйонів євро премій з керованю збитковістю та витратами на ведення бізнесу», – каже д-р Астрід Штанге, генеральний директор Element.

Щоб досягти цих цілей, Element прийняв стратегічне рішення зосередитися на своїх основних компетенціях з метою підвищення ефективності та прибутковості. Це включає в себе більшу увагу до зростаючого ринку генеральних агентів (MGA) у всьому ЄС, де Element має намір і далі зміцнювати свої позиції. Зосереджуючись на управлінні продуктами та ризиками, стартап прагне пропонувати партнерам індивідуальні страхові рішення, які відповідають їхнім конкретним потребам. Element підтримує своїх партнерів не лише розробкою продукту та наданням страхових можливостей, але й ефективною цифровою платформою для обміну та аналізу даних.

«Наш підхід полягає в тому, щоб зосередитися на ринку MGA в ЄС і розширитися по всьому ЄС за допомогою існуючих і нових партнерів, багато з яких є новими на європейському ринку. Зокрема, здатність сприяти транскордонному бізнесу в найкоротші терміни», — говорить Філіп Гарц, CSO компанії.  | Форіншурер