Блокчейн стартап Monad Labs отримав $225 млн фінансуванні Серії A


Блокчейн стартап Monad Labs отримав $225 млн фінансуванні Серії AРозробник блокчейну ethereum Monad Labs закрив раунд фінансування Серії A на суму 225 мільйонів доларів з оцінкую стартапу в 2 мільярди доларів - найбільшу угоду в секторі за останні 7 місяців. Криптофонд Paradigm лідирував в раунді, анонсувавши залучення від $750 до $850 млн для свого наступного фонду).

Monad Labs є блокчейн-стартапом, який зосереджений на екосистемі Ethereum, оптимізації можливостей смарт-контрактів і підвищення масштабованості та ефективності додатків на основі Ethereum. Стартап прагне вирішити проблеми масштабованості блокчейну Ethereum. Розробляючи більш ефективні способи обробки транзакцій, вони прагнуть дозволити Ethereum підтримувати більші обсяги транзакцій без шкоди для безпеки чи децентралізації.

Згідно з даними PitchBook, інвестиції венчурного капіталу у крипто галузь сягнули 2,5 мільярда доларів завдяки 485 угодам у першому кварталі, що на 32% і 42% більше відповідно порівняно з 1,9 мільярда доларів, отриманих від 341 угоди у четвертому кварталі 2023 року.

«Безперечно відчувається, що збір фінансування стартапами зараз активізувався», — каже генеральний директор і співзасновник Monad Labs Кеоне Хон, який також раніше працював у Jump Crypto. «Це виглядає набагато сприятливіше, ніж те, що було рік тому».

«Ентузіазм, безумовно, повернувся на венчурній стороні», — сказав Нік Картер, партнер Castle Island Ventures, який інвестував у серію A Monad Labs. Картер сказав, що попередній досвід Хона та його команди в Jump Crypto став чинником приєднання до серії A.

Криптостартап фокусується на покращенні продуктивності та можливостей смарт-контрактів. Це включає підвищення ефективності використання газу (зменшення вартості транзакцій) і покращення їх функціональності для підтримки складніших децентралізованих програм (DApps). Інша сфера — розробка технологій, які допомагають Ethereum плавніше взаємодіяти з іншими блокчейнами. Це має вирішальне значення для довгострокового успіху та користі Ethereum, оскільки наближається багатоланцюгове майбутнє.

Стартапи, які працюють над інтеграцією штучного інтелекту в блокчейн і криптопростір, знаходять прихильність інвесторів. Exohood Labs, блокчейн-стартап, що інтегрує штучний інтелект, залучив у лютому 112 мільйонів доларів від Livsquare Capital. Hack VC, фірма, орієнтована на Web3, у лютому закрила фонд на суму 150 мільйонів доларів для інвестування в стартапи криптовалютного штучного інтелекту.

Незважаючи на гучні скандали та крахи, інтерес до криптовалютного простору повертається, вважають експерти.  | Форіншурер / Beinsure