Брокер Aon придбав технологічні активи та інтелектуальну власність іншуртеху Humn:ai


Брокер Aon придбав технологічні активи та інтелектуальну власність іншуртеху Humn:aiСтраховий та перестраховий брокер Aon оголосив про придбання технологічних активів та інтелектуальної власності телематичного іншуртеху Humn:ai для покращення комерційних послуг автопаркам.

Використовуючи штучний інтелект, іншуртех-платформа пропонує спеціалізовану інформацію з різноманітних джерел даних, включаючи поведінку водія, продуктивність автомобіля та контекстні дані, пише Beinsure. Ціль Aon із цією аналітикою на основі штучного інтелекту полягає в тому, щоб автопарки як у традиційній економіці, так і в економіці спільного використання могли покращити свою роботу, ефективніше керувати ризиками та контролювати витрати на страхування.

"Завдяки інтеграції технології Humn:ai Aon отримає нові можливості для управління портфелем автопарків", зазначив Кертіс Скотт, виконавчий віце-президент Aon. "Бізнес-моделі транспортних засобів і мобільності процвітають завдяки аналітиці на основі даних і індивідуальним рішенням для передачі ризиків, щоб повністю розкрити свій потенціал. Це придбання пришвидшує наші зусилля, спрямовані на інтеграцію даних клієнтів, перевізників і навколишнього середовища, допомагаючи нашим клієнтам краще розуміти свій автопарк".

Крім того, Aon планує ще більше використовувати цю технологію, представивши комплексний пакет аналізу ризиків. Цей пакет надаватиме уточнену інформацію, отриману з даних автопарку та водіїв, щоб покращити процеси прийняття рішень.

Лондонський іншуртех Humn:ai заснований в 2018 році та спеціалізується на страхуванні комерційного транспорту за допомогою свого продукту Rideshur, який дозволяє заощаджувати кошти на 15-20% для автомобілів з великим пробігом, кидаючи виклик традиційним моделям страхування автопарку. Платформа Rideshur використовує телематичні дані та механізм ціноутворення ризиків у реальному часі, щоб динамічно коригувати витрати премій, враховуючи такі фактори, як трафік, погода та типи доріг.

Компанія інтегрує дані в реальному часі та штучний інтелект для покращення страхування автопарку, пропонуючи поліси, які коригують премії на основі фактичного ризику та поведінки водія, а не історичних даних. Такий підхід дозволяє встановити точніші та справедливіші ціни, потенційно зменшуючи кількість аварій на автопарках до 65% і заощаджуючи клієнтам до 20% на страхових платежах​​​​.

Після раунду фінансування Серії A на суму 13,7 мільйона доларів, спільно очолюваного BXR Group і Shell Ventures, Humn:ai зосереджується на збільшенні масштабів своєї діяльності. Інвестиції були спрямовані на подальший технологічний розвиток, комерційну експансію у Великобританії та окремих територіях ЄС, а також на досягнення мети запропонувати перший поліс комерційного страхування для автономних транспортних засобів.  | Форіншурер