Іншуртех Kita допоможе керувати буферним пулом вуглецевого стандарту OxCarbon


Іншуртех KitaСпеціалізована іншуртех компанія Kita погодилася надати розширене управління некомерційним британським стандартом вуглецю, буферним пулом OxCarbon.

Завдяки своєму продукту «Буфер як послуга» Kita зменшить ризики для OxCarbon шляхом застосування активного управління ризиками для буфера OxCarbon з оцінкою ризиків для конкретного проекту на основі технічних критеріїв страхування.

Робота буфера — це встановлений спосіб демонстрації та підтримки цілісності вуглецевого стандарту на сучасному добровільному ринку викидів вуглецю, що дає компаніям, урядам і окремим особам можливість купувати та продавати компенсаційні кредити.

Буфер — це центральний пул вуглецевих кредитів, до якого кожен розробник проекту зобов’язаний вносити індивідуальний внесок, і ці кредити не можна продавати. Буфери призначені для забезпечення цілісності вуглецевої схеми щодо сталості та продуктивності. Однак ризики для кожного вуглецевого проекту є змінними, що може викликати труднощі при оцінці рівня внеску, необхідного для розробника проекту, пояснюють експерти.

Продукт Kita для керування буферами допомагає зміцнити цілісність буферів і зменшити конфлікт інтересів через адміністрування третіми сторонами регульованою організацією; це також допомагає увімкнути розумніші буферні внески для високоякісних розробників проектів.

Крім того, «Буфер як послуга» також сприяє відповідності змінним вимогам VCM та ширших регуляторних органів.

«Експертиза Kita в управлінні ризиками, що базується на технічному страховому андеррайтингу, у поєднанні з прозорим і передовим науковим підходом, розробленим OxCarbon, зменшить ризик і підвищить цілісність в управлінні буфером OxCarbon; діючи як знак довіри для масштабування фінансових інвестицій у високоякісні вуглецеві проекти, необхідні для боротьби з кліматичною кризою», – прокоментував д-р Пол Янг, технічний директор і співзасновник Kita.

Партнерство з OxCarbon є продовженням меморандуму про взаєморозуміння від 2023 року щодо сприяння збільшенню фінансових інвестицій у проекти впливу на клімат за допомогою наукових підходів і підходів, що базуються на даних.

«Буфер як послуга» Kita базується на ключових аспектах цієї угоди, таких як спільна робота для забезпечення того, щоб надання даних і поточні процеси, пов’язані з вимірюванням, звітністю та верифікацією (MRV), були достатньо прозорими та всеохоплюючими, щоб забезпечити розробку нових рішень для управління ризиками.

«Вуглецеві ринки можуть тільки виграти, якщо піддавати проекти професійному аналізу та процесу оцінки ризиків такими компаніями, як Kita», - зазначив Стівен Лезак, керівник OxCarbon Carbon Accounting. «Плоскі або загальні оцінки внеску ризику, щоб визначити, скільки вуглецевих кредитів вуглецевий проект вносить до буфера вуглецевого стандарту, знижує прибутковість на критичному етапі. OxCarbon, що співпрацює з Kita, може забезпечити розумніші буферні внески, залишаючись сумісними з мінливими вимогами VCM та ширших регуляторних органів».

Британська іншуртех-компанія Kita, яка зосереджена на зниженні ризиків, пов’язаних із купівлею вуглецю, к повідомляв Форіншурер, закрила раунд фінансування в розмірі 4 мільйонів фунтів стерлінгів, який очолювали Octopus Ventures разом із Chaucer Group, Hartree Partners та існуючими інвесторами Insurtech Gateway, Carbon13 і Climate VC.

Нове фінансування піде на запуск першого продукту компанії, Carbon Purchase Protection Cover, який гарантує придбання кредитів на видалення вуглецю. Збільшуючи довіру та захист закупівель щодо видалення вуглецю, це може спонукати компанії використовувати більше капіталу для декарбонізації.

Заснована у 2021 році компанія Kita вважає, що іншуртех є ключовим способом досягнення цілей щодо скорочення викидів вуглецю, які є важливими для боротьби зі зміною клімату. Страхування може відігравати важливу роль у тому, що завдяки усуненню ризику та збільшенню довіри до ринку страхування допоможе залучити капітал, щоб допомогти масштабувати якісні проекти з видалення вуглецю.  | Форіншурер