Від багатьох ініціатив із залучення капіталу на страховий ринок в 2024 довелося відмовитися - Lloyd’s


LloydФінансовий директор Lloyd’s Буркхард Кізі зазначив, що, незважаючи на чудові умови андеррайтингу в 2023 році, на страховий ринок надійшло мало нового капіталу, і від багатообіцяючих ініціатив із залучення капіталу довелося відмовитися, що підкреслює необхідність для галузі більше зосереджуватися на потребах інвесторів.

Висновки ґрунтуються на презентації Lloyd’s за перший квартал 2024 року, яка відбулася після випуску оновленої інформації про фінансові показники компанії за 2023 рік.

7 березня світовий ринок перестрахування показав, що його прибуток від андеррайтингу зріс на 3,3 мільярда фунтів стерлінгів до 5,9 мільярда фунтів стерлінгів у 2023 році, тоді як валові премії піднялися до 52,1 мільярда фунтів стерлінгів, а його сукупний коефіцієнт покращився на 7,9 вп до 84%.

У той час Lloyd’s назвав 2023 рік «видатним роком для ринку», додавши: «Ми продовжували спостерігати стійке, прибуткове зростання та продуктивність, що призвело до нашого найкращого результату андеррайтингу за недавню історію, який дає нам і впевненість у невизначеному середовищі».

Однак пізніше, виступаючи під час презентації про страховий ринок у першому кварталі 2024 року, Кізі зазначив, що одного хорошого року недостатньо, щоб повернути довіру капіталу. Ринок страхування та перестрахування, а також Lloyd’s повинні надавати кращі послуги інституційним інвесторам, якщо вони хочуть бути привабливими для них.

«Незважаючи на чудові умови андерайтингу, дуже мало нового капіталу надходило на ринки страхування та альтернативних активів, і минулого року довелося відмовитися від багатьох багатообіцяючих ініціатив із залучення капіталу. Я вважаю, що галузь має більше зосереджуватися на потребах інвесторів», – сказав Кізі.

Чіткі ринкові ціни забезпечують хорошу прозорість для інвесторів. Цього нелегко досягти, але страховики повинні усвідомлювати цей запит.

«Більшість наших інституційних інвесторів та їхніх інвестиційних комітетів вимагають повної прозорості повністю змодельованих і підтверджених профілів ризик-прибутків. Інвестори очікують, що вони зможуть покрити збитки, тому адекватність ціни та втілення отриманих уроків є ключовими», зазначили в Lloyd’s.  | Форіншурер