Sumitomo Life Insurance придбала 35,5% акцій Singapore Life Holdings (Singlife)


Sumitomo Life Insurance придбала 35,5% акцій Singapore Life Holdings (Singlife)Японська страхова компанія Sumitomo Life Insurance погодилася придбати 35,5% акцій Singapore Life Holdings (Singlife) у компанії TPG Inc. Угода оцінюється в 1,6 млрд сінгапурських доларів, що еквівалентно приблизно 1,21 млрд доларів США.

Це придбання є частиною стратегії Sumitomo Life щодо розширення присутності в Південно-Східній Азії. Окрім викупу частки TPG, Sumitomo Life також планує зробити пропозицію решті акціонерів Singlife, що вказує на намір отримати повний контроль над компанією. Оцінка Singlife після угоди складе 4,6 млрд сінгапурських доларів, що зробить її однією з найбільших страхових угод у Південно-Східній Азії.

Очікується, що угода буде завершена в першому кварталі 2024 року та підлягає затвердженню регуляторними органами Японії та Сінгапуру. Угода відбулася через кілька місяців після того, як Sumitomo купила частку британської Aviva PLC у Singlife.

«Sumitomo Life, яка вперше інвестувала в Singlife у 2019 році, розглядає Сінгапур як ключову частину своєї стратегії в Південно-Східній Азії та очікує, що ця угода збільшить прибутки нашого міжнародного бізнес-портфеля», — зазначив Юкінорі Такада, президент і головний виконавчий директор Sumitomo Life Insurance Company.

Singlife, яка є ексклюзивним страховиком Міністерства оборони міста-держави, Міністерства внутрішніх справ і Групової страхової схеми державних службовців, мала загальні активи 14,4 мільярда сінгапурських доларів.

Минулого місяця Sumitomo Life збільшила свою частку в Singlife до 27% з 23,2% шляхом купівлі нових акцій на суму 180 млн сінгапурських доларів. Страхова компанія також висловила намір відкрити місцевий офіс у Сінгапурі в квітні, щоб покращити свої відносини з Singlife і диверсифікувати свою присутність у країні.

«Sumitomo Life збільшить внесок у прибуток від свого закордонного бізнесу, що може підвищити стійкість його бізнесу», — йдеться в заяві.

TPG, яка базується в Техасі, є компанією з управління активами на 212 мільярдів доларів.  | Форіншурер / Beinsure