Перестраховики підтримають випуск суверенних боргових інструментів, прив’язаних до ESG


Перестраховики підтримають випуск суверенних боргових інструментів, прив’язаних до ESGБагато учасників ринку перестрахування висловили свою підтримку «Спільної декларації щодо посилення кредитування суверенного фінансування природи та клімату, пов’язаного зі стійким розвитком», представленої на COP28.

Під час щорічної конференції зі зміни клімату в ОАЕ низка провідних світових банків розвитку та інших міжнародних організацій підписали Спільну декларацію та започаткували глобальну робочу групу для посилення державного фінансування природи та клімату, пов’язаного зі сталим розвитком.

Згідно з повідомленнями, ця Спільна декларація та подальше створення Цільової групи має на меті реагувати на потреби країн Глобального Півдня шляхом надання довгострокових фіскальних рішень, уникаючи короткострокового полегшення боргів, яке залежить виключно від міжнародної допомоги розвитку.

Невдовзі після оголошення на COP28 учасники страхового та перестрахового ринку, включаючи Allianz, AXA, Gallagher Re, Howden, Mosaic Insurance, Munich Re та WTW, пообіцяли співпрацювати з Цільовою групою та працювати з урядами, щоб зменшити витрати на запозичення для країн, що розвиваються.

Вони також висловили свою готовність підтримати випуск суверенних боргових інструментів, прив’язаних до ESG, спрямованих на подолання потрійної кризи боргу, клімату та природи.

У заяві про наміри, підписаній перестраховиками, йдеться: «Існує нагальна потреба в амбітних діях, щоб зменшити вартість капіталу для країн, що розвиваються, і боротися з наслідками втрати природи та зміни клімату. Збільшення випуску суверенних боргових зобов’язань, пов’язаних із стійкістю, і масштабування використання ключових показників стійкості в рефінансуванні боргу та структурах змішаного фінансування – все це вірогідні рішення, які допоможуть державам фінансувати свої економіки після потрійної боргової, природної та кліматичної кризи. Працюючи разом і з суверенами, ми можемо забезпечити більше інвестицій у природу, громади та бізнес».

Цільова група має намір провести своє перше засідання в січні 2024 року під керівництвом Міжамериканського банку розвитку (IDB) і Міжнародної фінансової корпорації розвитку США (DFC).  | Форіншурер