МТСБУ починає страхові виплати за зобов’язаннями СГ «Ю.Бі.Ай–Кооп»


МТСБУ почало страхові виплати за зобов’язаннями СГ «Ю.Бі.Ай–Кооп»МТСБУ та страхова група «Ю.Бі.Ай–Кооп» досягнуто домовленості про використання внесків зазначеного страховика у фонду захисту потерпілих МТСБУ для виконання його зобов'язань перед потерпілими-фізособам за договорами автоцивілки, повідомили в Бюро.

Виплати МТСБУ страхових відшкодувань від імені страховика здійснюватимуться на підставі рішень про страхову виплату за шкоду, заподіяну майну потерпілих-фізичних осіб, здійснюватимуться з урахуванням того, що заява про виплату страхового відшкодування подається потерпілим або його представником, визначеним у ч.ч. 1 та 2 ст. 242 Цивільного кодексу України, чи спадкоємцем.

Потерпілі-фізособи мають звернутися із заявою про виплату до зазначеної вище страхової компанії щодо відшкодування заподіяної шкоди, надіславши документи, що передбачені т. 35 Закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», на електрону пошту страховика: [email protected], або відправити поштою на адресу СГ «Ю.Бі.Ай–Кооп»: а/с №3771 у відділенні Укрпошти, 79071, м. Львів, вул. Кульпарківська, 131. Довідки за телефоном +38 (063) 361-88-03.

СГ Ю.Бі.Ай–Кооп відповідно до норм п. 51.10 ст. 51 Закону втратило статус асоційованого члена МТСБУ через заборгованість до фондів МТСБУ, та згідно з п. 52.1 ст. 52 Закону припинило членство в МТСБУ. Відповідно до п.п. 52.4, 52.5 ст. 52 Закону страховик, членство якого в МТСБУ припинено або ліцензія якого анульована, позбавляється права на провадження обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, однак не звільняється від обов’язку виконання укладених договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.  | Форіншурер