Банк Англії обговорює з фінансовим ринком новий підхід до регулювання стейблкойнів


Банк Англії обговорює з крипторинком новий підхід до регулювання стейблкойнівБанк Англії та Управління з питань фінансового нагляду Сполученого Королівства обговорюють з учасниками фінансового та криптовалютного ринку запропонований новий підход до регулювання стейблкойнів.

Пропозиції стосуються будь-яких майбутніх платіжних систем, які використовують стейблкойни у Великобританії в системному масштабі. Пропозиції містяться у двох документах для обговорення, один від Банку Європи, а інший від FCA.

Платіжні системи, що використовують стейблкойни, якщо їх широко використовувати для роздрібних платежів у Великобританії, можуть становити ризики для фінансової стабільності. Банк Англії уточнив, що необхідність регулювання стейблкойнів виникає через потенційний ризик фінстабільності.

У документі Банку Англії викладається намір центрального банку Великобританії регулювати операторів системних платіжних систем, які використовують стейблкойни, а також емітентів стейблкойнів і постачальників гаманців.

"Наші пропозиції спрямовані на підтримку безпечних інновацій, щоб учасники ринку могли розуміти ризики, якими їм потрібно керувати, і переконатися, що громадськість може бути впевненою в усіх формах цифрових грошей і платежів", зазначила Заступник голови Банку Англії з фінансової стабільності Сара Бріден.

Обидва дискусійні документи спрямовані на оцінку потенційних переваг, які стейблкойни можуть надати британським споживачам і роздрібним торговцям — зокрема, завдяки швидшим і дешевшим платежам.

Документ FCA досліджує запропоноване регулювання щодо випуску та зберігання стейблкоїнів. "Стейблкойни мають потенціал, щоб зробити платежі швидшими та дешевшими для всіх, і тому ми хочемо запропонувати компаніям можливість безпечно та надійно використовувати цю інновацію", прокоментував Виконавчий директор із захисту споживачів і конкуренції FCA Шелдон Міллз.

Міллс додав, що причина, по якій регулюючі органи Британії обговорюють це питання, полягає в тому, щоб можна було створити пропорційні правила, «що приносять користь споживачам і компаніям, а також відповідають цілям фінансового нагляду».

Пруденційний регуляторний орган Великобританії також оприлюднив заяву, спрямовану на вкладників і ризики, пов’язані з використанням кількох форм цифрових грошей.

FCA, BoE та PRA опублікували міждержавну дорожню карту, яка пояснює, як взаємодіятимуть поточні та запропоновані режими регулювання Великобританії для емітентів різних форм цифрових грошей або подібних до грошей інструментів. Регулювання стейблкоїнів є першим етапом планів Великобританії запровадити комплексний режим регулювання криптоактивів.

30 жовтня Міністерство фінансів Великобританії оприлюднило свої остаточні пропозиції щодо регулювання криптоактивів, згідно з якими FCA було надано повноваження контролювати випуск і зберігання стейблкоїнів, забезпечених фіатною валютою, у Великобританії.  | Форіншурер