Міжнародна фінансова корпорація IFC уклала договір кредитного страхування на $3,5 млрд


Міжнародна фінансова корпорація IFC уклала договір кредитного страхування на $3,5 млрдМіжнародна фінансова корпорація (IFC), яка зосереджена на приватному секторі на ринках, що розвиваються, уклала договір кредитного страхування на 3,5 мільярда доларів з 13 глобальними страховими компаніями в рамках своєї Програми керованого портфеля кредитування (MCPP).

MCPP Financial Institutions III мобілізує ризиковий потенціал страховиків для підтримки понад 7 мільярдів доларів нових середньо- та довгострокових позик IFC комерційним банкам і небанківським фінансовим установам протягом наступних 6 років.

Програма розширить доступ до фінансування для мікро-, малих і середніх підприємств, у тому числі компаній, що належать жінкам, а також компаній, які займаються проблемами зміни клімату.

MCPP Financial Institutions III — це найбільша за всю історію участь IFC в одній угоді, яка сприятиме збільшенню спроможності страхової галузі нести ризики для збільшення розміщення приватного капіталу та надання мільярдів доларів додаткового фінансування розвитку для підтримки економічного зростання, створення робочих місць і скорочення бідності.

«Страхування — це не лише управління ризиками. Це також гарантування людського потенціалу та розвитку в країнах з економікою, що розвивається. Цей новий об’єкт демонструє можливість для провідних страхових компаній та фінансових установ розвитку працювати разом, щоб вирішити найбільш нагальні світові проблеми розвитку», прокоментував Джон Гандольфо, віце-президент IFC і ​​голова відділу казначейства.

MCPP Financial Institutions III залучила таких учасників страхового ринку, як Liberty Speciality Markets, Munich Re, Tokio Marine Group, AXA XL, Everest і Aspen. Hartford, Swiss Re, AXIS Capital, HDI Global Specialty, Allianz Trade, Sompo International і SCOR також вперше приєднуються до програми.

MCPP Financial Institutions III допомагає страховикам розширити страхове покриття до унікальних операцій розвитку на ринках і з клієнтами, щоб забезпечити позитивний соціальний, економічний та екологічний вплив. Підключення страховиків до диверсифікованої лінії кредитування фінансових установ IFC, яка буде на 100% узгоджена з Паризькою кліматичною угодою до 2025 року.

Нова програма збільшить загальну перестрахову місткість, збільшену в рамках MCPP, платформи синдикації портфеля IFC, до понад 16 мільярдів доларів, що допоможе підтримати понад 260 клієнтів IFC у 63 країнах.  | Форіншурер