Aviva придбала страховика життя AIG Life UK за 460 млн фунтів стерлінгів


Aviva придбала страховика життя AIG Life UK за 460 млн фунтів стерлінгівБританська страхова компанія Aviva оголосила про придбання AIG Life UK у Corebridge Financial, дочірньої компанії American International Group за 460 мільйонів фунтів стерлінгів, пише Beinsure Media.

Угода ґрунтується на стратегії розвитку Aviva на ринку страхового захисту. Придбання дозволить існуючим клієнтам AIG Life UK отримати вигоду від досвіду Aviva. "Це зміцнює наші перспективи на ринку Великобританії", зазначила Аманда Бланк, головний виконавчий директор групи Aviva.

Угода з AIG робить Aviva основною компанією зі страхування життя та здоров’я, в той час як Національна служба охорони здоров’я продовжує свій повільний занепад, коли мільйони людей чекають на операції, тривають страйки та заборони на понаднормову роботу, а також більше уваги приділяється різноманітності та контролю за мовою, ніж охороні здоров’я.

Зрештою, ті, хто може дозволити собі приватну медичну допомогу, виберуть приватне страхування, а не програми NHS. Усі страхові компанії мають величезні можливості для медичного обстеження та швидкого лікування.

Цікава зміна фокусу для Aviva після того, як вона продала більшу частину своїх закордонних операцій протягом останніх 4 років. Ще в 2020 році компанія оголосила про продаж своїх підрозділів Aviva Vita в Італії, залучивши 400 мільйонів євро.

У 2021 році продаж Aviva Poland оцінюється в 2,5 мільярда євро. Незважаючи на оголошення про це як «завершення» переорієнтації продажів/придбань, Aviva оголосила, що продає 29% акцій Singlife раніше у вересні 2023 року.

AIG Life UK надає повний набір продуктів індивідуального та групового захисту з 1,3 мільйона клієнтів індивідуального захисту та 1,4 мільйона учасників групового захисту.

AIG Life UK доповнює підхід Aviva, зосереджуючись на інноваційних рішеннях і партнерстві. Об’єднані підприємства створять більш ефективну платформу для обслуговування існуючих і нових клієнтів.

Об’єднаний бізнес отримає вигоду від AIG Life UK для малого та середнього бізнесу і охопить більше клієнтів завдяки відносинам AIG Life UK з регіональними та корпоративними IFA, а також іншими ключовими партнерами.

У рамках угоди Aviva також перегляне економіку бізнесу, який AIG Life UK внутрішньо перестрахує для ширшої групи AIG.

Сума трансакції становить 0,9x власних коштів AIG Life UK’s Solvency II. Очікуваний вплив на коефіцієнт покриття акціонерів Групи Solvency II було б зменшення приблизно на 5 відсоткових пунктів.  | Форіншурер