Кібер іншуртех Stoïk залучив 10,7 млн євро фінансування


Кібер іншуртех Stoïk залучив 10,7 млн євро фінансуванняФранцузька іншуртех компанія Stoïk закрила раунд фінансування на 10,7 млн євро. Munich Re Ventures, корпоративний венчурний фонд страхового гіганта, лідирує в цьому раунді, в якому також бере участь Opera Tech Ventures. Існуючі інвестори Андріссен Горовіц і Алвен також інвестували в компанію.

MGA-іншуртех націлений на малі та середні компанії Франції та Німеччини, пропонуючи покриття кіберризиків до 5 мільйонів євро. Серед їхніх пропозицій — цілодобове реагування на інциденти їхньою внутрішньою командою CERT-Stoïk. Вони наймають спеціалістів з правових питань та комунікацій у кризових ситуаціях для спрощеної допомоги в критичних ситуаціях.

Компаніям, які зіткнулися з перебоями, Stoïk пропонує компенсацію за втрату валової операційної прибутку. Вони також покривають витрати, пов’язані з програмами-вимагачами, включаючи виплати викупу, коли альтернативи неможливі. Відповідно до норм GDPR Stoïk покриває витрати на сповіщення про витік даних.

Крім того, вони забезпечують страхове покриття відповідальності перед третіми особами за претензії щодо порушення даних і необов’язкову передачу шкідливих програм, а також додаткове покриття кібершахрайства, захищаючи від незаконного привласнення коштів.

Stoïk – кіберстартап, заснований у 2021 році, який на сьогодні залучив 26,6 млн євро. Він працює з незалежними брокерами для розповсюдження свого продукту за підтримки кількох страховиків і перестраховиків, включаючи Acheel, Axeria, Swiss Re, Tokio Marine HCC.

Stoïk зосереджується саме на малих і середніх підприємствах, оскільки малі компанії є досить уразливими, коли справа доходить до кібератак, таких як програми-вимагачі. Він надає гарячу лінію, на яку клієнти можуть звертатися щоразу, коли вони стикаються з кіберінцидентом.

Компанія може компенсувати втрату доходу під час інциденту. Він також може передбачити відповідальність третіх сторін у разі позову про порушення даних, а також відстежує записи DNS і сканує онлайн-бази даних на предмет витоків паролів, пов’язаних із цим доменним іменем.

Stoïk також створив програму підвищення обізнаності про кібербезпеку для співробітників із моделюванням фішингу та навчальними посібниками.

Наразі 2000 компаній підписалися на продукти іншуртеху. Компанія більше не продає свій страховий продукт на своєму веб-сайті. Натомість він працює зі сторонніми страховими брокерами. Близько 1500 брокерів пропонують своїм клієнтам продукти Soïk.  | Форіншурер / Beinsure