AI-іншуртех DGTAL отримав 3 млн. євро на масштабування страхової SaaS-платформи


AI-іншуртех DGTAL отримав 3 млн. євро на масштабування страхової SaaS-платформиDGTAL, іншуртех-платформа програмного забезпечення як послуги (SaaS), що забезпечує аудит на основі штучного інтелекту (ШІ) та інструменти для страхових портфелів, отримала стратегічне фінансування в розмірі 3 млн. євро для полегшення масштабування своєї новаторської технології.

1750 Ventures, підрозділ венчурного капіталу німецької VGH Versicherungen, виступив основним інвестором разом із Gossmann & Cie. Іншими акціонерами DGTAL стали швейцарська компанія з програмного забезпечення DEON і команда DGTAL.

DGTAL розпочався як проект у 2021 році та розвивав свою технологію більше двох років. Започаткований групою докторів Флоріана Герцога та Арндта Госсманна. Іншуртех розвивався як проект із дослідження того, як штучний інтелект може дозволити використання неструктурованих даних у файлах врегулювання страхових випадків.

Прототип успішно продемонстрував свою здатність отримувати принципово нові ідеї з величезних масивів неструктурованих даних – зміна парадигми управління претензіями.

DGTAL обробила понад 1 мільйон претензій. Наразі DGTAL пропонує свою технологію для аудиту, оцінки та оцінки портфелів претензій. Врегулювання збитків та управління ними є основою кожного страхування. Очікується, що застосування штучного інтелекту до цього процесу заощадить для галузі понад 100 мільярдів євро на рік – лише в Європі.

«Інвестуючи в страхові проекти, ми бачимо важливість цифрових перетворень і потужність штучного інтелекту для переосмислення того, як працює страхування», зазначив Хлодвіг Ройтер, старший партнер Gossmann & Cie.  | Форіншурер