Збитки страхової газлузі від урагану Ідалія в США $2,5-4 млрд. Оцінка Verisk


Збитки страхової газлузі від урагану Ідалія в США $2,5-4 млрд. Оцінка VeriskЗа оцінками Verisk, промислові збитки, завдані майну ураганом «Ідалія» у Флориді (США), становитимуть від 2,5 до 4 мільярдів доларів США.

Оцінка промислових збитків включає приблизний збиток від вітру та страхові оцінки штормового нагону на трасі Idalia. Більшість збитків буде пов'язано з пошкодженням через вітер.

Пошкодження від вітру та штормових нагонів

Збиток від вітру різного ступеня спостерігався в усіх районах, які постраждали від вітрового поля урагану Ідалія. Пошкодження були більш серйозними в районах і навколо них, де ураган вийшов на сушу в регіоні Біг-Бенд у Флориді, включаючи округи Тейлор і Сувані.

Це варіювалося від значної втрати покрівлі в житлових будинках до розірваних мембран покрівлі в комерційних будівлях.

Вздовж шляху урагану спостерігався різний рівень пошкоджень, завданих поваленими деревами. Подібне явище спостерігалося після урагану «Майкл» у 2018 році в місті Таллахассі, де збитки перевищили 1 мільярд доларів, головним чином через пошкодження дерев. Однак ураган «Майкл» був набагато сильнішим за «Ідалію» в найближчому наближенні до Таллахассі.

Штормовий сплеск завдав значних збитків у прибережних районах Кітон-Біч, Стейнхетчі, Хорсшу-Біч і Сідар-Кі, Флорида. Будинки були змиті через динамічний вплив швидкого берегового хвилі. Житлові будинки, побудовані на плитах, зазнали значної шкоди, пов’язаної з водою, різних будівельних компонентів і вмісту.

Потужний ураган, схожий на Ідалію, не торкався цього регіону понад 125 років, починаючи з безіменного урагану в 1896 році.

Значна частина будівель уздовж шляху урагану Ідалія була побудована до 2000 року. Через вищезазначені фактори очікується, що пошкодження будуть серйозними в районі виходу на сушу.

Порівняно з минулорічним ураганом Ян, Ідалія вплинула на набагато менше будівель, а це означає, що загальне навантаження на будівельну галузь має бути набагато меншим, оскільки відновлення розпочнеться в найближчі тижні та місяці.  | Форіншурер / Beinsure