Британський фінрегулятор FCA подовжив термін щодо адаптації реклами криптопроектів


Британський фінрегулятор FCA подовжив термін щодо адаптації реклами криптопроектівFinance Conduct Authority оголосило, що воно запроваджує рекламні та маркетингові обмеження в секторі, які мали повернутися до 8 жовтня, повідомляє Beinsure Media.

Основи дуже схожі на ті, що нав’язані в бізнесі P2P кредитування, і призначені для захисту клієнтів. FCA заявило, що компанії, що працюють з криптоактивами, можуть подати заявку на продовження обмежень, щоб внести коригування. Якщо їхня компанія буде прибутковою, вони матимуть час до 8 січня 2024 року, щоб перевірити відповідність і варіанти категоризації споживачів.

Нові інструкції регулятора разом із чіткими попередженнями про загрози на веб-сайтах і гарантією того, що реклама є чіткою, правдивою та ніколи не оманливою, набирають чинності з 8 жовтня 2023 року.

"Зазвичай криптокомпанії мають попереджати про загрози для інвесторів. Як пропорційний регулюючий орган, ми надаємо компаніям, які подають заявки, трохи більше часу, щоб провести реформи, які вимагають досвіду та належних змін. Протягом цього подовженого періоду впровадження ми будемо пильно стежити за компаніями криптосфери", зазначила Люсі Каслдайн, директор клієнтських інвестицій у FCA.

FSA, ймовірно, вживатиме заходів щодо компаній, які займаються незаконною рекламою та маркетингом для клієнтів Великобританії.

Будь-хто, хто продовжує продавати криптоактиви британським клієнтам після закінчення жовтневого терміну, не дотримуючись принципів, також може бути оштрафований за правопорушення, яке карається ув’язненням на строк до двох років.

FCA визнає шкоду, яка може бути завдана повній довірі інвесторів, коли такі високоризиковані інвестиції купуються особами, які, здається, не усвідомлюють небезпеки.

Ці посилені запобіжні заходи створені для того, щоб клієнти були додатково захищені від ще одного криптовибуху, однак у той самий час це не повинно скасовувати інновації в цифрових монетах і блокчейні».  | Форіншурер