AXA Group купує Laya Healthcare у дочки AIG за 650 млн євро


AXA Group купує Laya Healthcare у дочки AIG за 650 млн євроAXA уклала угоду про придбання Laya Healthcare Limited («Laya») у Corebridge Financial, дочірньої компанії AIG за 650 мільйонів євро.

Laya займає лідируючу позицію на ринку здоров’я Ірландії з 28% частки ринку, обслуговуючи близько 700 тис. страхувальників і генеруючи 800 мільйонів євро премій на рік. Компанія працює як керуючий генеральний агент із високою цифровою платформою та потужною мережею прямого страхування, що робить Laya єдиною компанією для своїх клієнтів з медичного обслуговування.

Цією транзакцією AXA підтверджує свої амбіції щодо розширення своєї європейської франшизи, розширюючи свою діяльність на ринку медичного страхування, що швидко розвивається. AXA вже представлена ​​в Ірландії, де займає перше місце на ринку P&C.

Згідно з умовами угоди, AXA придбає Laya за 650 мільйонів євро, що відповідає очікуваному співвідношенню ціни до прибутку 11x, беручи до уваги заплановане повторне захоплення андеррайтингової маржі. Очікується, що завершення угоди призведе до впливу -3 пунктів на коефіцієнт Платоспроможності II AXA Group.

Завершення угоди залежить від звичайних умов закриття, включаючи отримання схвалень регуляторних органів, і очікується до кінця 2023 року.  | Форіншурер