Financial Stability Board презентувала нормативну базу для регулювання криптоактивів


Financial Stability Board презентувала нормативну базу для регулювання криптоактивівFinancial Stability Board завершує розробку глобальної нормативно-правової бази для діяльності з криптоактивами, щоб сприяти комплексності та міжнародній узгодженості підходів до регулювання та нагляду.

Регулювання базується на принципі «однакова діяльність, той самий ризик, однакове регулювання» та забезпечує міцну основу для того, щоб діяльність із криптовалютними активами та так звані стейблкойни підлягали послідовному та комплексному регулюванню, пропорційному до ризиків, які вони становлять, одночасно підтримуючи відповідальні інновації, потенційно викликані технологічними змінами.

База складається з двох окремих наборів рекомендацій:

  • Рекомендації високого рівня щодо регулювання, нагляду за діяльністю та ринками криптовалютних активів;
  • Переглянуті рекомендації високого рівня щодо регулювання, нагляду та нагляду за угодами «глобального стейблкоїну».

Рекомендації зосереджені на усуненні ризиків для фінансової стабільності, і вони не повністю охоплюють усі конкретні категорії ризиків, пов’язані з діяльністю з криптовалютами. Вони враховують уроки з подій минулого року на ринках криптоактивів, а також відгуки, отримані під час публічного обговорення пропозицій. Цифрові валюти центрального банку (CBDC), які розглядаються як оцифровані пасиви центрального банку, не підпадають під дію цих рекомендацій.

У цьому документі описано, як два різні набори рекомендацій створюють структуру для регулювання, нагляду та нагляду за глобальними домовленостями про стейблкоїни та іншою діяльністю з криптовалютними активами.

Оскільки багато видів діяльності з криптоактивами все ще здійснюються, не підлягаючи комплексному регулюванню, або здійснюються з порушенням застосовних юрисдикційних норм, важливо, щоб члени FSB повністю та послідовно реалізовували ці рекомендації високого рівня та відповідні міжнародні стандарти.

Юрисдикційні органи можуть застосовувати та забезпечувати виконання існуючих вимог і законів, а також розробляти нові або додаткові підходи до регулювання.

FSB і галузеві органи стандартизації (SSB) розробили спільний робочий план на 2023 рік і далі, за допомогою якого вони продовжуватимуть координувати роботу відповідно до своїх відповідних повноважень, щоб сприяти розробці комплексної та узгодженої глобальної нормативної бази, відповідної до ризиків, які діяльність на ринках криптовалют може становити для юрисдикцій у всьому світі, в тому числі через надання більш детальних інструкцій з боку SSB, моніторингу та публічної звітності.  | Форіншурер / Beinsure