Страхові збитки від стихійних лих у 1 кварталі 2023 року $8 млрд - оцінка JP Morgan


Страхові збитки від стихійних лих у 1 кварталі 2023 року $8 млрд - оцінка JP MorganЗа оцінками JP Morgan, капітал перестрахування, залучений на суму менше 10 мільярдів доларів, навряд чи вплине на відновлення, яке спостерігалося в секторі перестрахування щодо тарифів та покращення умов із початку року, пише Beinsure.

З початку року було залучено близько 8 мільярдів доларів. Валова сума становить близько 10 мільярдів доларів від катастрофічних облігацій, але загальний розмір цього простору зріс на 3,6 мільярда доларів після врахування викупів, які є більш справедливим способом оцінки потоків у клас активів.

У традиційній галузі було залучено менше 4 мільярдів доларів, причому головне збільшення капіталу в розмірі 1,5 мільярда доларів від Everest Re насправді не збільшило капітал галузі, а було використано для M&A.

Ефективність похідних страхових інструментів ILS, була високою з початку року в 2023 році. Це є відображенням вищих рівнів тарифів та відносно низької збитковості від природних катастроф в 2023 році з початку року. У другому кварталі 2023 року було випущено катастрофічних облігацій на 7,1 мільярда доларів та відповідних цінних паперів, пов’язаних зі страхуванням (ILS).

Дані показують, що другий квартал 2023 року є єдиним випадком, коли випуск за один квартал перевищив позначку в 7 мільярдів доларів, оскільки 36 транзакцій, що складаються з 48 траншів нот, вийшли на ринок похідних страхових інструментів як від повторних, так і від нових спонсорів.

За оцінками JP Morgan, загальні страхові збитки від стихійних лих у першому кварталі 2023 року становлять близько 8 мільярдів доларів. Якщо поглянути на останні 10 років, то середні втрати галузі за 1 квартал становлять близько 13,5 мільярдів доларів, що з поправкою на інфляцію, ймовірно, близько 15 мільярдів доларів у 2023 році.

Aon оцінює глобальні збитки страховиків у першому кварталі 2023 року в 15 мільярдів доларів, тоді як очікується, що загальні економічні збитки досягнуть щонайменше 63 мільярдів доларів.

Оцінка страхових збитків у 15 мільярдів доларів близька до середнього значення та медіани за останні 10 років. Однак вони прогнозують, що розвиток потенційних збитків ще більше збільшить загальну суму.

Аналітики також відзначають, що випуск або поповнення альтернативного капіталу перестраховиків став ключовою проблемою для галузі перестрахування.

Катастрофічні облігації показали хороші результати. Перестрахування під заставу було більше прямою конкурентною загрозою традиційним продуктам перестрахування.

Переважну більшість щоквартальних випусків ILS становили традиційні 144a облігації катастрофи майна, з лише кількома приватними розміщеннями або спрощеними угодами з катастрофічними облігаціями. Як наслідок, у другому кварталі 2023 року також було встановлено рекорд із випуску облігацій нерухомості на загальну суму 6,9 мільярда доларів, причому транзакції охоплювали низку небезпек і регіонів.

Дані AON показали, що, незважаючи на зростання облігацій на випадок катастроф, сектор перестрахування під заставу не спостерігав зростання за останні роки.

JP Morgan очікує, що враховуючи вищу прибутковість від катастрофічних облігацій, капітал повернеться в альтернативний простір через ці типи інструментів у найближчій перспективі, а не через перестрахування.  | Форіншурер