EIOPA проведе дослідження Mystery shopping на 8 страхових ринках ЄС


EIOPA проведе дослідження Mystery shopping на 8 страхових ринках ЄСНаглядова рада Європейського управління страхування та професійного пенсійного забезпечення погодилася, що EIOPA координуватиме перше спільне дослідження таємного покупця щодо продажу страхування, проведене у 8 державах-членах.

Навчання відбуватиметься за спільною методологією та критеріями, розробленими EIOPA та її членами. Результати навчань будуть доступні в першій половині 2024 року.

Mystery shopping in Insurance – це техніка, яка передбачає використання навчених «таємних покупців», які виступають у ролі потенційних клієнтів. Це дозволяє оцінити практичний досвід клієнтів. Зазвичай це передбачає фізичні візити до дистриб’юторів, але також може здійснюватися за допомогою цифрових каналів, телефонних дзвінків або подібних методів.

«Таємні покупці» діють так само, як будь-який потенційний клієнт (наприклад, запитують інформацію про продукт, просять поради, пояснюють свою ситуацію). Роблячи це, вони збирають детальну інформацію про те, як постачальники або дистриб’ютори продають продукти та надають послуги споживачам, щоб звітувати про порівняльні та статистично значущі спостереження щодо результатів споживачів у структурованому, детальному та систематичному вигляді.

Mystery Shopping може бути потужним інструментом, який допоможе постачальникам страхових послуг і брокерам максимізувати конверсії, щоб вони могли випереджати та залишатися попереду конкурентів. Роблячи це, таємні покупці збирають детальну інформацію про те, як постачальники або дистриб’ютори продають продукти та надають послуги споживачам, щоб звітувати про порівняльні та статистично значущі спостереження щодо результатів споживачів у структурованій, детальній та систематичній формі.  | Форіншурер