AIG планує продати перестраховика Validus Re компанії RenaissanceRe


AIG планує продати перестраховика Validus Re компанії RenaissanceReAIG планує продати свого перестраховика Validus Re, включаючи AlphaCat і перестраховий бізнес Talbot Treaty, компанії RenaissanceRe за 2,985 млрд доларів, що складається з 2,735 млрд доларів готівкою та 250 млн доларів простих акцій RenaissanceRe. Очікується, що загальна вартість угоди перевищить 4,5 мільярда доларів, передає Beinsure.

AIG отримає весь капітал понад $2,1 млрд акціонерного капіталу Validus Re та досягне майбутньої синергії капіталу в розмірі приблизно $400 млн від повернення резервів у результаті передачі балансу Validus Re компанії RenaissanceRe, яка разом станом на грудень 31 січня 2022 року склала понад 1,5 мільярда доларів.

AIG збереже Talbot Underwriting і Western World, які були придбані в рамках придбання Validus Holdings Ltd. у 2018 році та наразі становлять приблизно 1,6 мільярда доларів від загальної суми валових премій AIG.

2 травня 2023 року AIG оголосила, що досягла угоди про продаж компанії Crop Risk Services, також придбаної в рамках придбання Validus у 2018 році, American Financial Group за 240 мільйонів доларів. Очікується, що ця угода буде завершена в третьому кварталі 2023 року.

Після закриття AIG планує здійснити значні інвестиції в фонди RenaissanceRe DaVinci Reinsurance та Fontana Re, керовані фондами через інвестиційний портфель AIG.

"Для AIG це ще більше спрощує нашу бізнес-модель і зменшує волатильність у нашому портфелі, водночас генеруючи значну грошову ліквідність і ефективність капіталу, що дозволяє нам прискорити нашу стратегію управління капіталом. Останні кілька років ми витратили на трансформацію Validus Re, переглянувши портфель і збільшивши операційний леверидж, що призвело до покращення результатів", зазначив Пітер Заффіно, голова та головний виконавчий директор AIG.

Будучи частиною RenaissanceRe, Validus Re отримає переваги від глобального масштабу, який дозволить бізнесу продовжувати розвиватися, розширювати свої можливості та створювати цінність для клієнтів та інших зацікавлених сторін.  | Форіншурер