Страхова виплата дружині у разі смерті чоловіка. Чи враховують при нарахуванні субсидій одноразові виплати?


Страхова виплата дружині у разі смерті чоловіка. Чи враховують при нарахуванні субсидій одноразові виплати? При розрахунку субсидії одноразова страхова виплата дружині у разі смерті чоловіка, який загинув під час виконання трудових обов’язків, не враховується до середньомісячного сукупного доходу. Натомість, щомісячні - враховуються, повідомляє Пенсійний фонд України.

До середньомісячного сукупного доходу осіб не враховуються суми, що виплачуються в порядку відшкодування вреду, завданого здоров’ю працівника під час виконання ним своїх трудових обов’язків, а також допомога, компенсація, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, є одноразовою та отриманою протягом одного календарного року.

З травня 2023 року Пенсійний фонд України визначити житлові субсидії на неопалювальний період ( з 1 травня по 30 вересня) для більшості домогосподарств, які отримували житлову субсидію в попередньому опалювальному періоді.

Для тих, хто вже отримував цю допомогу під час опалювального сезону, такі субсидії будуть переназначені автоматично. Водночас, деяким категоріям українців необхідно подати заяви на отримання субсидій наново.  | Форіншурер