AM Best визначило фактори розвитку інновацій у страховій галузі


AM Best визначило фактори розвитку інновацій у страховій галузіКомпанії, які приділяють велике значення якості даних для підвищення ефективності та команди лідерів, які мають загальне розуміння ролі оновлень системи та ІТ-інфраструктури, є ключовими рушійними силами інноваційних зусиль, які відіграють важливу роль у просуванні страхової галузі вперед, підкреслюється у звіті AM Best.

Ще у березні 2020 року рейтингове агентство опублікувало свої критерії підрахунку та оцінки інновацій, у яких розглядається відповідний прогрес, досягнутий у цьому відношенні страховиками з рейтингом. Однак відразу після оприлюднення критеріїв світ вразила та змінила пандемія COVID-19, яка змінила спосіб життя та роботи людей, а також спричинила величезні зміни та інновації у всій страховій галузі.

Технологічні зміни продовжують змінювати поведінку споживачів, що в кінцевому підсумку трансформує страховий ландшафт у всіх видах страхових продуктів.

«Ці тенденції створюють проблеми та створюють можливості для страховиків, прискорюючи потребу в інноваціях і винагороджуючи найбільш інноваційних страховиків», — сказав Джейсон Хоппер, заступник директора відділу галузевих досліджень і аналітики AM Best. «У відповідь на мінливе середовище ризиків страховики прискорили свій перехід до цифрових технологій і зосередилися на інноваційних продуктах і модифікації страхових продуктів».

Крім того, у звіті АМ Best оцінюється ефективність відповідних інноваційних зусиль страховиків шляхом оцінки їх ефективності щодо лідерства, культури, ресурсів, процесів і структури.

Лідерство є ключовим у тому, що більше дій керується чіткішим баченням, наприклад, більше компаній створюють окремі посади керівників інновацій та частіше обговорюють засідання на радах.

Хоча для багатьох компаній розвиток інноваційної культури є викликом, постійна спрямованість на лідерство та особистий досвід співробітників у цьому середовищі зіграли важливу роль у зміцненні цієї інноваційної культурної зміни.  | Форіншурер