Глобальний ринок InsurTech досягне $160 млрд до 2030 року при середньорічному зростанні 33%


Глобальний ринок InsurTech сягне $160 млрд до 2030 року при середньорічному зростанні 33%У 2022 році глобальна індустрія InsurTech технологій оцінювалася на рівні 16 мільярдів доларів, а до 2030 року вона генеруватиме 160 мільярдів доларів, зростаючи на 32,7% у середньому.

Впровадження цифровізації бізнес-моделей, насичення страхової галузі, а також консолідація інтернет-технологій прискорили зростання глобального ринку страхових технологій. Однак проблеми з конфіденційністю та прозорістю, а також зміни в законодавчій та нормативній базі перешкоджають зростанню ринку, йдеться у звіті Allied Market Research. Навпаки, очікується, що швидке зростання впровадження нових технологій і невикористаний потенціал економік, що розвиваються, відкриють нові можливості для гравців ринку в майбутньому.

За моделлю розгортання сегмент хмарних технологій домінував на ринку з точки зору прибутку, приносячи майже 60% світового ринку страхових технологій, оскільки пропонує повний контроль над усією інфраструктурою, включаючи програмне та апаратне забезпечення. Проте прогнозується, що цей сегмент зареєструє найвищий CAGR у 34,5% до 2030 року через необхідність скоротити інвестиції в інфраструктуру та збільшити інвестиції в хмарні технології.

За регіонами світовий ринок страхових технологій у Північній Америці займав найбільшу частку у 2022 році, сприяючи майже 60% ринку, завдяки зростанню впровадження страхових технологій серед страхових компаній і різкому зростанню партнерства іншуртехів з традиційними страховиками, йдеться у звіті Global InsurTech Trends.

Проте очікується, що ринок в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні матиме найвищий CAGR у 36,7% протягом прогнозованого періоду завдяки збільшенню впровадження та інвестицій у insurtech для підвищення ефективності бізнесу, зниження ризику комплаєнсу та покращення процесу врегулювання претензій у регіоні.  | Форіншурер / Nataly Kramer