Відновленню доходів страхових компаній Європи сприяло зростання тарифів: Bloomberg


Відновленню доходів страхових компаній Європи сприяло зростання тарифів: BloombergЗгідно зі звітом Bloomberg Intelligence, тенденції в найбільших страхових компаніях Європи свідчать про підвищення тарифів, яке продовжиться, хоча й меншими темпами.

У звіті зазначено, що результати європейських страхових компаній P&C сектору підтверджують підвищення цін, оскільки страхова галузь реагує на зростання витрат на сировину та робочу силу, спричинене інфляцією.

Bloomberg зазначає, що підвищення тарифів для особистих ліній було ще складнішим, але тут також починає реагувати ціноутворення, особливо там, де автостраховики стикаються з вищими витратами через інфляцію запасних частин і підвищену технічну складність автомобілів.

Більші доходи від інвестицій у міру підвищення процентних ставок і перевищення ставок реінвестування над поточною прибутковістю мають збільшити майбутні доходи.

«Найбільші європейські страхові компанії спостерігали відновлення доходів комерційних ліній у вересні, а підвищення цін продовжило сприятливу динаміку до 3 кварталу, тенденція, яка, схоже, збережеться в умовах зростаючої інфляції, - прокоментував Чарльз Грем, старший галузевий аналітик BI. - Зростання обсягів також залишалося високим, оскільки наслідки пандемії послабилися. Персональні лінії також покращилися завдяки повторному відкриттю туристичного ринку, і ціни почали реагувати на зростання витрат».

Згідно зі звітом Bloomberg, відновлення доходів від страхування продовжилося протягом 3-го кварталу для страхових груп Allianz, Axa та Zurich, причому доходи зафіксували значне зростання в міру відновлення економіки та збільшення обсягу страхування подорожей зі скасуванням пандемічних обмежень авіакомпаній.

Zurich повідомив про зростання доходу на 13% до вересня, а Allianz – на 8,8%, чому сприяло підвищення цін, яке, як очікується, не змінить курсу з огляду на інфляційний тиск.

Дані, опубліковані Allianz, Axa та Zurich Insurance щокварталу, вказують на те, що в Zurich спостерігалося найрізкіше зростання цін у першому півріччі із середньою зміною ставки приблизно на 6%.

Зростання цін на Axa сповільнилося приблизно до 4,1% з 4,7% у першому півріччі 2021 року, тоді як середнє зростання цін на Allianz на 4,2% мало змінилося порівняно з попереднім роком.  | Форіншурер