Незважаючи на російсько-українську війну, страховики торгових кредитів очікують прибутків


Незважаючи на російсько-українську війну, очікується, що страховики торгових кредитів відзвітують про високі результати у 2022 році, вважають аналітики рейтингового агентства AM Best.

Це ґрунтується на виняткових результатах під час пандемії COVID-19, коли безпрецедентна державна підтримка економіки дозволила зберегти неплатоспроможність на надзвичайно низькому рівні.

У новому звіті аналітики зазначають, що коефіцієнти збитків, ймовірно, зростуть у 2023 році, відображаючи вплив дедалі складнішого економічного середовища.

Геополітика додала до значної волатильності втрат у 2022 році. Війна в Україні призвела насамперед до руйнівних гуманітарних наслідків, але також до неочікуваних втрат та економічних потрясінь. Війна в Україні та COVID-19 демонструють величезний потенціал втрат від системних небезпек.

AM Best вважає, що диверсифікація портфелів, вжита з 2020 року, дає страховикам комерційних кредитів хороші можливості впоратися з економічним спадом.

Масштаб будь-якого погіршення результатів залежатиме від того, як розвиватиметься економічне середовище у 2023 році. За відсутності повномасштабної фінансової кризи результати мають залишатися на належному рівні, що підтримується сильними резервами.

За даними Beinsure, війна в Україні та екстремальні погодні явища підвищили вартість перестрахування на 200% у важливих поновленнях у січні, бо 1 січня є ключовою датою поновлення полісу для перестраховиків, які ділять збитки з основними страховиками і, отже, відіграють життєво важливу роль у тому, що можна застрахувати та за якою ціною.

Цьогорічний перегляд полісів перестрахування був найскладнішим за останні роки, оскільки перестраховики реагують на тиск спіральної інфляції та великих збитків від природних катастроф, а також на наслідки вторгнення росії в Україну.

Вартість аерокосмічного перестрахування зросла на 150-200%, оскільки перестраховики відкоригували ціни в світлі переоцінки минулих збитків, а також очікуваних виплат від літаків, що застрягли, і судової тяганини з лізинговими компаніями у росії.

Перестрахування майна від катастроф, яке покриває збитки від ураганів та інших природних катаклізмів, також підскочило: згідно з даними Gallagher Re, у США тарифи зросли на 45-100% для страхових полісів.   | Форіншурер