VIG повідомила, що її словацька дочка придбала 100% акцій пенсійного фонду 365:life


VIG повідомила, що її словацька дочка спридбала 100% акцій <a href=http://365.life target=_blank>365.life</A> Австрійська Vienna Insurance Group (VIG) повідомила, що її словацька дочірня компанія Kooperativa poistovna придбала 100% акцій пенсійного фонду "365.life" d. с. с., яка керується "365.bank" у Словаччині, пише XPRIMM.

Поглинання є частиною стратегічної програми Vienna Insurance Group VIG 25 щодо інтенсифікації та розширення бізнесу пенсійних фондів. Придбання вже схвалено Національним банком Словаччини.

Придбавши словацьку компанію пенсійного фонду "365.life", Kooperativa розширює спектр послуг, включаючи професійне пенсійне забезпечення в Словаччині. Це дозволить клієнтам Kooperativa та "365.life" у майбутньому отримувати переваги від більш широкого спектру продуктів і послуг.

"365.life" раніше був частиною Групи "365.bank" і має багаторічний досвід інвестування заощаджень на фінансових ринках і ринках капіталу. Компанія має частку ринку близько 5% і управляє пенсійними фондами приблизно 125 тис. клієнтів із загальним обсягом понад 500 мільйонів євро.

На тлі демографічних змін і дедалі складнішого фінансування державних пенсійних систем у регіоні ЦСЄ VIG Group вважає, що зміцнення недержавного пенсійного забезпечення буде критично важливим у наступні роки. Це також є частиною поточної стратегічної програми VIG 25, яка спрямована на розширення бізнесу пенсійних фондів на додаток до страхування.

У квітні 2022 року VIG придбала другу за розміром пенсійну компанію в Угорщині з понад 166 тис. клієнтів і обсягом інвестицій близько 500 мільйонів євро. Наприкінці 2022 року Міжнародна фінансова корпорація (IFC), що входить до групи Світового банку, придбала 10% акцій болгарської компанії VIG Doverie. IFC надає свій глобальний досвід у цьому бізнес-сегменті, щоб співпрацювати з VIG, щоб ще ефективніше сприяти необхідному посиленню приватного пенсійного забезпечення в Болгарії. Doverie є найбільшим пенсійним фондом у Болгарії з часткою ринку близько 25%.

Kooperativa poistovna працює на страховому ринку 32 роки. Це був перший приватний універсальний страховик у Словаччині та компанія, з якою Vienna Insurance Group вперше розпочала свою стратегію розширення восени 1990 року. Kooperativa має частку ринку приблизно 25%, обслуговуючи близько 1,5 мільйона клієнтів. У 2021 році компанія згенерувала обсяг премії в розмірі 621 млн євро.  | Форіншурер