Прокуратура Берліна звинувачує в страховому шахрайстві чоловіка, який хотів отримати 350 тис. євро виплат по страхуванню життя


Прокуратура Берліна звинувачує в страховому шахрайстві чоловіка, який хотів отримати 350 тис. євро по страхуванню життя47-річний чоловік з Берліна оформив поліс страхування життя на чуже ім'я і водночас представлявся його бенефіціаром під вигаданим ім'ям, повідомили в Поліції Берліна. Тепер проти нього висунуто звинувачення в страховому шахрайстві, про що оголосила прокуратура Берліна.

У цієї людини був знайомий, який був тяжко хворий і йому загрожувала смерть. Він нібито оформив поліс страхування життя на своє ім'я у квітні 2020 року. При цьому він приховав хворобу. Під іншим, вигаданим ім'ям, він нібито оголосив себе одержувачем страхової суми, а також відкрив рахунок.

За кілька місяців знайомий помер. Спочатку страхова компанія перевела близько 350 тис. євро на рахунок адвоката. Потім адвокат переказав суму на рахунок обвинуваченого в січні 2022 року.

Протягом п'яти днів обвинувачений нібито зняв 98 500 євро. Згідно зі звітом, його зупинили лише тому, що в січні 2022 року його було взято під варту у зв'язку з попереднім слідством у Баварії. У результаті розслідування, проведеного прокуратурою Меммінгена, було зроблено висновки про передбачуване страхове шахрайство.  | Форіншурер