Fitch Ratings проаналізував адекватність капіталу групи глобальних перестраховиків


FitchFitch Ratings прогнозує, що капіталізація глобальної групи перестраховиків залишається високою, а прибуток відновився. Страховики в цій аналогічній групі включають Hannover Re, Lloyd’s, Munich Re, PartnerRe, SCOR і Swiss Re.

Адекватність капіталу всіх глобальних перестраховиків у аналогічній групі, виміряна за допомогою моделі Prism Factor-Based на основі ризику, на кінець 2021 року залишалася «сильною», на думку аналітиків агенціїї.

Значне підвищення доходів і потужні можливості управління ризиками допомогли компенсувати зниження капіталу за рахунок зростання обсягу бізнесу протягом року, додає Fitch.

Fitch оцінює коефіцієнт фінансового левериджу цієї групи як низький або помірний, коливаючись між 17% і 31% на кінець 2021 року. Це майже не змінилося порівняно з рівнями 2020 року, оскільки перестраховикам все більше вдавалося фінансувати зростання в умовах загострення ринку за рахунок нерозподіленого прибутку.

У 2021 році всі світові компанії з перестрахування отримали значні збитки, спричинені природними катастрофами. Події вторинної небезпеки також виявилися дорогими для перестрахової галузі, тоді як у 2022 році тривали значні збитки через ураган «Ян», повені в Австралії, зимові шторми в Європі та російсько-українську війну.

Однак, незважаючи на високий тягар збитків, прибутки цієї групи аналогів суттєво покращилися. Середня рентабельність капіталу (ROE) зросла до 8,3% у 2021 році з 2,2% у 2020 році, що відповідає діапазону критеріїв Fitch для рейтингової категорії «a».

Fitch припускає, що кращі ціни та нижчі вимоги, пов’язані з Covid-19, сприяли покращенню, хоча аналітики очікують, що рентабельність капіталу погіршиться у 2022 році через незначні прибутки від андеррайтингу, переважені нереалізованими інвестиційними втратами з фіксованими термінами погашення через зростання процентних ставок.  | Форіншурер