Страховики збільшили інвестиції у структуровані цінні папери до $1,14 трлн


Страховики збільшили інвестиції в структуровані цінні папери до $1,14 трлнСтраховики продовжували дотримуватися багаторічної тенденції, збільшуючи свої інвестиції в структуровані цінні папери, показавши зростання на 3% за рік до 1,14 трильйона доларів. Однак прогноз для 2022 року залишаэться невизначеним, оскільки випуски значно скоротилися.

Згідно звіту AM Best «Insurers’ Structured Securities Holdings Continue to Rise», незважаючи на загальне збільшення холдингів, розподіл страховиків на структуровані цінні папери дещо змінився. Цінні папери, забезпечені житловою іпотекою, як і раніше є найбільшим розподілом серед структурованих цінних паперів.

У той же час комерційні цінні папери, забезпечені іпотекою, зросли на 46% з 2011 року, а інші цінні папери, забезпечені активами, які включають забезпечені кредитом зобов’язання (CLO), зросли більш ніж удвічі.

Страховики інвестували більше в CLOs у пошуках кращої прибутковості своїх портфелів, хоча якість CLOs нижча, ніж якість популярних іпотечних цінних паперів, якщо дивитися на рейтинги NAIC.

За останні кілька років інші цінні папери, забезпечені активами, включаючи CLO, становили набагато більшу частку знецінення, крім тимчасового, яка зросла до 27,3% у 2021 році з 10,7% у 2019 році, і може продовжувати зростати, якщо виникнуть занепокоєння страховиків про тиск на основне забезпечення, каже Хелен Андерсен, галузевий аналітик AM Best.

Однак випуск CLO різко скоротився в 2021 році, і холдинги зосереджені у більших страхових компаніях, які мають можливість проводити більш сувору перевірку та обширні дослідження базового пулу застави.

Відповідно до опублікованих звітів, у зв’язку зі зростанням попиту в середовищі зростаючих ставок випуск структурованих цінних паперів різко скоротився до жовтня 2022 року.

Більшість структурованих цінних паперів зберігається в індустрії накопичувального та ануїтетного страхування, на суму понад 800 мільярдів доларів у 2021 році. Ці цінні папери стабільно становили трохи менше третини облігацій, якими володіють компанії страхування життя за останнє десятиліття.

Протягом останніх кількох років індустрія страхування майна та від нещасних випадків інвестувала більше в структуровані цінні папери, і її частка в облігаціях галузі зросла до трохи менше 30% у 2021 році.

Медичні страховики володіють найменшим портфелем структурованих цінних паперів у доларах, але вони становлять найбільший відсоток від загальної кількості облігацій.

Структуровані цінні папери можуть забезпечити диверсифікацію портфеля облігацій, і AM Best розглядає розподіл для різних типів структурованих цінних паперів так само, як і багато інших традиційних класів активів.

Структуровані інвестиційні продукти, або SIP, є типами інвестицій, які відповідають конкретним потребам інвестора за допомогою налаштованого асортименту продуктів. SIP зазвичай включають використання похідних інструментів. Вони часто створюються інвестиційними банками для страховиків, хедж-фондів, організацій або масового ринку роздрібних клієнтів.  | Форіншурер