Суверенний фонд Абу-Дабі - ADQ купує 30% акцій ізраїльського страховика Phoenix Holdings


Суверенний фонд Абу-Дабі - ADQ купує 30% акцій ізраїльського страховика Phoenix HoldingsЕміратський ADQ Developmental Holding хоче купити пакет акцій ізраїльського страхового гіганта Phoenix Holdings, який контролює більшість найбільших пенсійних фондів Ізраїлю, а Тахнун бін Мохаммед Аль Нахайян, брат лідера Еміратів Мохаммеда бін Заїда Аль Нахайяна, керує еміратською холдинговою компанією.

В угоді зазначено, що суверенний фонд Абу-Дабі - ADQ Developmental Holding придбає 30% пакету акцій Pheonix, купивши частку у американських приватних інвестиційних компаній Centerbridge Partners і Gallatin Point Capital. Угода повинна буде отримати схвалення Управління ринку капіталу, страхування та заощаджень, а також Управління з питань конкуренції Ізраїлю.

Отримавши блокуючий пакет акцій, ОАЕ стануть зберігачем найбільшого пенсійного фонду Ізраїлю, а також отримають доступ до конфіденційної та чутливої інформації застрахованих.

Ще у травні Абу-Дабі і Тель-Авів підписали угоду про вільну торгівлю, поточний обсяг торгівлі сягнув 2,5 мільярда доларів. Минулого року ОАЕ оголосили про створення фонду в 10 мільярдів доларів для інвестицій у технологічний сектор Ізраїлю.

ADQ — холдингова компанія з широким портфелем великих підприємств, що охоплюють ключові сектори диверсифікованої економіки Абу-Дабі.  Beinsure.com